Prezidentas Girkinas. Kuo naujasis „konkurentas“ pavojingas Putinui (Video)  ()

Teroristas Igoris Girkinas parašė laišką iš Rusijos tardymo izoliatoriaus, kuriame šiuo metu yra laikomas, ir išreiškė norą kandidatuoti į Rusijos prezidentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo sprendimą jis laiko galimybe „susivienyti išorinių ir vidinių grėsmių akivaizdoje“.

Kuris konkurentas prezidento rinkimuose gali pasirodyti pavojingas Vladimirui Putinui? Savo nuomone pasidalijo Rusijos opozicijos politikos strategas Abbasas Galliamovas ir pridūrė, kad kadangi Igoris Girkinas yra Rusijos ultrapatriotų atstovas, jie gali nusigręžti nuo V. Putino.

I. Girkinas savo kandidatavimo į prezidento rinkimus faktu pademonstravo, kad Kremliaus vadovas nustojo būti neginčijamu patriotiškai nusiteikusių rusų lyderiu.

Rusijos patriotai turėtų telktis aplink V. Putiną ir palaikyti jo veiksmus, ypač karo prieš Ukrainą metu.

„Tačiau pasirodo, kad būtent iš ultrapatriotų stovyklos V. Putinas artėjančiuose prezidento rinkimuose turi varžovą, kuris aštriai kritikuoja jo veiksmus“, – pažymėjo politikos strategas.

Tokio kandidato atsiradimas yra revoliucinis reiškinys. Tai reiškia, kad Rusijos vadovas kažkodėl prarado balsus patriotų stovykloje, kurioje anksčiau turėjo besąlygišką paramą.

Rusijos valdžia piešia labai primityvų juodai baltą pasaulio vaizdą. Yra „gerų rusų“, kurie yra „už V. Putiną“ ir „už karą“, ir yra nedidelė grupė atskalūnų, kurie palaiko Vakarus ir yra „prieš V. Putiną ir karą“. I. Girkinas netelpa į šį pasaulio paveikslą“, – pažymėjo A. Galliamovas.

 

Kartu galima daryti prielaidą, kad I. Girkino laiškas su pareiškimu apie jo prezidentines ambicijas yra Kremliaus scenarijus.

Rusijos valdžia rizikuotų tai daryti, jei rusai būtų pavargę nuo karo, ekonominių problemų, ekstremizmo šalyje, kai tėvai suimami dėl to, kad jų vaikai piešia antikarinius paveikslus, o visuomenėje kiltų reikalavimas situaciją normalizuoti.

Tokiu atveju Kremliui būtų naudingas tokio oponento kaip I. Girkinas, pasiruošusio kovoti iki galo, pasirodymas, nes jo fone V. Putinas liktų kaip „nuosaikus“ ir „subalansuotas“ politikas.

„Hipotetiškai tokį žaidimą galima įsivaizduoti, bet mano patirtis Rusijos politikoje valdant V. Putinui sako, kad tokių sudėtingų žaidimų rusai nepradės. Jie visada pasirenka primityviausią iš visų scenarijų“, – įsitikinęs Abbasas Galliamovas.

 

Teroristas Igoris Girkinas (Strelkovas) dabar yra Rusijos tardymo izoliatoriuje. Iš ten jis parašė laišką, kurį paskelbė Rusijos judėjimo už I. Strelkovą bendrapirmininkas Olegas Nelzinas. I. Girkinas sakė, kad artėjančiuose rinkimuose nori kandidatuoti į prezidento postą.

Be to, jis nurodė savo parankiniams įsteigti „parašų rinkimo būstinę“. Jis taip pat paragino visuomenines ir politines organizacijas „remti jį šiuo klausimu“.

Tai ne pirmas kartas, kai I. Girkinas deklaruoja savo, kaip prezidento, ambicijas. Rugpjūtį jis savo „Telegram“ kanale parašė, kad kandidatuoja į prezidento rinkimus. Tuo metu jis jau buvo tardymo izoliatoriuje, kur atsidūrė po atitinkamo teismo sprendimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()