Peskovas prasitarė, kaip sankcijos iš tikrųjų paveikė Rusiją  ()

D. Peskovas sakė, kad tą ekonominį spaudimą daugiausia sukėlė sankcijos po Rusijos invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pripažino, kad praėjusiais metais jos ekonomika atsidūrė ant žlugimo slenksčio, tačiau dabar tvirtina, kad įveikė sankcijas ir šiemet laukia stipraus augimo, nepaisant ekonomistų prognozių, atsižvelgiant į nuolatinius jos ekonomikos apribojimus, rašo „Business Insider“.

„Kilo žlugimo grėsmė, mes tikrai turėjome sutelkti visus išteklius ir vidines pajėgas, kad išvengtume šio kracho“, – sekmadienį Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas pridūrė, kad tą ekonominį spaudimą daugiausia sukėlė sankcijos po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Sankcijos RF apėmė maždaug 300 mlrd. dolerių.

Tačiau tauta sėkmingai atsigavo ir dabar žengia į augimo stadiją, sakė D. Peskovas. Kremlius dabar prognozuoja, kad Rusija šiais metais gali augti net 3 proc., viršijant Tarptautinio valiutos fondo prognozuojamus 2,2 proc.

„Dėka gana įžvalgių ir išmintingų šalies vadovybės sprendimų, titaniško valdžios darbo dėka pavyko pasiekti plynaukštę, stabilizuoti [ekonominę situaciją] ir tada visiškai netikėtu būdu įžengti į augimo tendenciją“, - pridūrė D. Peskovas.

 

Šis pareiškimas yra retas sankcijų veiksmingumo pripažinimas, Rusijos pareigūnai demonstravo nepaklusnumą Vakarų prekybos apribojimams. 2022 metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrindines Vakarų priemones, tokias kaip 60 JAV dolerių naftos kainos viršutinė riba, apibūdino kaip „kvailas“ ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų sumažinant naftos gavybą, o tai kėlė grėsmę kainų didėjimui.

Nepaisant tvirtinimų apie stiprų Rusijos ekonomikos augimą, ekspertai ir stebėtojai išreiškė abejones dėl šalies ekonominės ateities, o tauta, planuodama rekordiškai didelį karinį biudžetą 2024 m., matė finansinių problemų ženklus.

 

Kritiniai sektoriai, tokie kaip Rusijos automobilių pramonė, per pastaruosius metus beveik visiškai žlugo. Tuo tarpu infliacija ir toliau siautėja, o centriniai bankininkai grumiasi remdami Rusijos rublio vertę, kuri per pastaruosius metus smuko.

Kai kurie ekspertai teigia, kad Rusija gali susidurti su niūria ateitimi, nes jos ekonomika ir toliau blogėja dėl karo prieš Ukrainą.

Pasak dviejų Jeilio tyrėjų, Rusijos ekonominės prognozės taip pat pagrįstos surinktais duomenimis, teigiančiais, kad šalies ekonomika gali atsidurti ant žlugimo ribos, nes karas išeikvoja visus turimus išteklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: