„Buvau pasiruošęs atskleisti visą tiesą...“ Skelbiamas slaptas Prigožino planas  ()

J. Prigožinas planavo kalbėti Rusijos Federacijos Valstybės Dūmoje, kritikuodamas aukščiausią šalies karinę vadovybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis buvo pasirengęs atskleisti visą tiesą apie karą Ukrainoje: žiniasklaida sužinojo apie Prigožino planus sukilimo išvakarėse, savo kalbą jis suplanavo tą pačią dieną, kai pradėjo niekuo pasibaigusį maištą. O birželio 23-iosios vakarą partijos „Teisingoji Rusija“ atstovai kalbėjo Rusijos Federacijos Valstybės Dūmoje, kritikuodami vyriausybę dėl nepakankamos paramos RF ginkluotosioms pajėgoms.

„The Moscow Times“ žurnalistai praneša, kad J. Prigožinas planavo atvykti į šį susitikimą ir kritikuoti Rusijos gynybos ministeriją. Be to, šaltinis praneša, kad S. Surovikinas turėjo pasirodyti kartu su „Putino virėju“.

J. Prigožinas turėjo išsakyti visą neigiamą informaciją, įskaitant tikruosius Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolius, taip pat Rusijos gynybos ministerijos neveiklumą. J. Prigožinas esą vienu metu prarado tiesioginį ryšį su V. Putinu ir todėl bandė tokiu būdu perduoti žinią Rusijos Federacijos vadovui. J. Prigožinas vieną pirmųjų tokių kalbų parengė dar pavasarį, tačiau tuomet Valstybės Dūma jo atsisakė klausyti.

 

Norėjo kalbėti oficialiai, kad cenzūra nieko neištrintų ir taip V. Putinas gautų tikrus pranešimus iš fronto. Tačiau birželio 22-osios vakarą be jokio paaiškinimo J. Prigožinas paskelbė, kad Valstybės Dūmoje nekalbės. Rusijos gynybos ministerijai apšaudžius „Wagner“ pozicijas, jis paskelbė „teisingumo žygį“.

Tačiau likus 20 km nuo Maskvos ji davė įsakymą grįžti į frontą. Praėjus dviem mėnesiams po nepavykusio sukilimo, Tverės srityje sudužo lėktuvas su J. Prigožinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: