„Tas laikas ateis.“ Dirbti 3 dienas per savaitę. Billas Gatesas skelbia sensaciją  ()

Billas Gatesas papasakojo, kaip dirbtinis intelektas pakeis mūsų gyvenimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną dieną ateis laikas, kai žmonėms „nereikės taip sunkiai dirbti“, nes mašinos gamins „visą maistą ir kitus daiktus“, sakė milijardierius.

Vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų, milijardierius Billas Gatesas mano, kad dirbtinio intelekto plėtros dėka žmonija pereis prie 3 dienų darbo savaitės. Tiesa, dalį darbuotojų teks perkvalifikuoti.

Taip interviu podcast'e „What Now?“ sakė milijardierius, paklaustas, ar dirbtinio intelekto plėtra kelia grėsmę darbo vietų praradimui.

Jei turėsime visuomenę, kurioje žmonės turi dirbti tik tris dienas per savaitę, tai gerai, pridūrė B. Gatesas.

B. Gatesas anksčiau savo tinklaraštyje teigė, kad dirbtinio intelekto poveikis nebus toks dramatiškas kaip pramonės revoliucija, tačiau jis tikrai bus toks pat didelis, kaip kompiuterio atsiradimas. Šiuo atžvilgiu kai kurie darbuotojai turės būti perkvalifikuoti, o tai turėtų padaryti vyriausybė ir įmonės.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į DI keliamą riziką, įskaitant „dezinformaciją ir klastotes, grėsmes saugumui, pokyčius darbo rinkoje ir poveikį švietimui“.

 

Aišku, kad dirbtinio intelekto ateitis nėra tokia niūri, kaip kai kurie žmonės galvoja, ir ne tokia rožinė, kaip mano kiti. Rizika yra reali, bet esu optimistiškai nusiteikęs, kad ją pavyks valdyti“, – pridūrė B. Gatesas.

Pastebėtina, kad „JPMorgan“ vadovas Jamie Dimon taip pat kalbėjo apie perėjimą prie 3 dienų darbo savaitės tobulinant DI.

Neseniai „ChatGPT“ sukūrę startuolio „OpenAI“ tyrėjai perspėjo vadovybę apie „galingo dirbtinio intelekto, galinčio kelti grėsmę žmonijai“ atradimą.

 

Įmonė dirba su projektu kodiniu pavadinimu Q*, kuris gali išnaudoti žmogaus smegenų potencialą atliekant įvairias užduotis. Tarp mokslininkų jau seniai vyksta diskusijos apie itin protingų mašinų keliamus pavojus: pavyzdžiui, jei jos nusprendžia, kad žmonijos sunaikinimas atitinka jų interesus.

Šių metų kovą, po „ChatGPT“ perėjimo prie GPT-4 kalbos modelio, „OpenAI“ vadovas Samas Altmanas prisipažino, kad „šiek tiek bijo“ savo kūrinio ir kad jis kelia realų pavojų, jei atsidurs netinkamose rankose“. Tikimasi, kad 2023 m. pabaigoje GPT-5 pasieks anksčiau neregėtą dirbtinio intelekto lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()