Bus paviešinti dokumentai, susiję su NSO. Kada tai įvyks?  (1)

JAV priėmė įstatymą dėl dokumentų, susijusių su NSO, atskleidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų Kongresas priėmė įstatymą, įpareigojantį vyriausybę paskelbti su NSO susijusius dokumentus. Tai tapo žinoma iš įstatymo teksto.

Šis įstatymas įpareigoja Nacionalinį archyvą rinkti visus dokumentus, susijusius su NSO, neaiškios kilmės technologijomis ir ne žmogaus žvalgyba, kad būtų galima juos vėliau skelbti. Įrašai turi būti išleisti po 25 metų, tačiau naujesni įrašai gali būti išslaptinti ir anksčiau, gavus juos sukūrusios agentūros leidimą.

Tačiau pradinėje įstatymo versijoje buvo griežtesnės nuostatos, reikalaujančios, kad įrašai būtų nedelsiant išleisti. Tačiau šios nuostatos buvo pašalintos ir nuvylė skaidrumo šalininkus, kurie mano, kad vyriausybė turėtų atskleisti tiesą apie NSO visuomenei. Kai kurie tyrinėtojai pastebi, kad naujajame įstatyme yra punktas, dėl kurio negali būti paviešinti svarbūs su NSO susiję dokumentai.

 

Dėl buvusio karinio personalo ir JAV žvalgybos pareigūnų pareiškimų NSO atskleidimo judėjimas įgauna pagreitį socialinėje žiniasklaidoje ir Kongrese. Gynybos departamentas sukūrė Anomalių tyrimų biurą, kuris tirtų pranešimus apie NSO netoli JAV karinių objektų.

Gynybos departamentas prieštarauja įstatymo reikalavimui atskleisti informaciją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)