„Nebalsuos.“ JAV pagalbai Ukrainai iškilo rimtų kliūčių  (2)

Respublikonai nepritaria papildomo finansavimo Ukrainai skyrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Senatas nebalsuos 2023 metais dėl pagalbos Ukrainai paketo. Respublikonų ir Baltųjų rūmų susitarimas dėl imigracijos įstatymų pakeitimų, su kuriais yra susietas pagalbos Ukrainai paketas, vis dar nepasiektas.

Tai liudija partijos lyderių pareiškimai, praneša „Dzerkalo Tyzhnya“.

„Mūsų derybininkai dirbs labai, labai sunkiai per gruodžio ir sausio mėnesio pertraukas, nes mūsų tikslas yra ką nors padaryti, kai tik grįšime“, – gruodžio 19 dieną žurnalistams sakė Senato demokratų lyderis Chuckas Schumeris, rašo „Reuters“.

Atstovų rūmų respublikonas Nr. 2 Johnas Thune'as taip pat sakė, kad susitarimas nebus pasiektas iki sausio mėn. „Demokratams pritrūko tiek laiko, jog iki Kalėdų neįmanoma priimti reikšmingo sienos saugumo susitarimo“, – sakė jis Senato salėje.

 

Imigracija yra viena iš labiausiai suskaldžiusių Amerikos politiką klausimų, o per pastaruosius 20 metų dvipartinės reformos ne kartą žlugo.

„Negaliu pasakyti, kaip tai sunku. Tai pati sudėtingiausia Amerikos teisės sritis“, – sakė derybų dalyvis senatorius Kyrstenas Sinema.

Taip pat vis dar neaišku, ar demokratų daugumos Senate pasiektas susitarimas galės susilaukti palaikymo respublikonų kontroliuojamuose Atstovų rūmuose, kur griežtos linijos respublikonai nepritaria papildomo finansavimo Ukrainai skyrimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(7)
(-6)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: