Zalužno pasiklausymas. Ždanovas skelbia paslaptį, ką „praleido“ kontržvalgyba (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas patikino, kad kontržvalgyba būtų patikrinusi patalpas, iki kol Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas pradėtų jomis naudotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olego Ždanovo teigimu, žiniasklaida dirbtinai išpūtė pokalbių pasiklausymo problemą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo patalpose. Tiesą sakant, kalbėta apie biurus, kuriuose ateityje turėjo įsikurti V. Zalužnas, bet dabar, greičiausiai, statybininkai juose darė renovaciją. Prieš pradedant eksploatuoti patalpas, žvalgybos tarnybos patikrintų, ar jose nėra pasiklausymo įrenginių ir svarbi informacija nenutekėtų.

Olego Ždanovo nuomonę apie V. Zalužno pasiklausymą galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Pasiteiravus, kaip kontržvalgyba leido, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniame štabe buvo įrengti pasiklausymo įrenginiai, karo ekspertas atsakė taip:

„Pradėkime nuo manipuliacijų, kaip mėgsta žiniasklaida. Kalbama, kad tai įvyko patalpose, kurios buvo ruošiamos naudojimui. Tai reiškia, kad ten buvo atliekami tam tikri darbai, galbūt remontas ar parengiamieji darbai, ir prieš juos priimant SBU ir kontržvalgyba atliko apžiūrą ir rado šiuos įrenginius“.

„Žiniasklaida pristato, kad V. Zalužno biure... Ne, V. Zalužnas ten dar nedirbo. Prietaisai net nebuvo tvarkingi, kaip vėliau buvo pradėta kalbėti. Pasakysiu, kad kontržvalgybą pradėjome atnaujinti beveik nuo masinės invazijos momento „Prieš tai ši tarnyba buvo praktiškai neveiksminga, todėl mes mokomės ir iš esmės pradedame viską iš naujo“, – prie minėtų dalykų pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas. Kartu Olegas Ždanovas pabrėžė:

 

„Tai, kad šie įrenginiai buvo aptikti, yra labai gerai. Dabar kontržvalgyba turi kruopščiai dirbti, kad atpažintų šnipus ir asmenis, kurie įrengė pokalbių pasiklausymą ar įsakė jį įrengti. Tai yra normali darbo situacija, ir nėra reikalo tai paversti informacine bomba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()