Europoje siaučia audra „Pia“. „Pilotai demonstruoja plieninius nervus.“ Kas vyksta (Video)  ()

JK oro uostuose dėl audros „Pia“ kilo sunkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutrūkę elektros laidai, atšaukti traukiniai, vėluojantys skrydžiai – tai tik dalis audros „Pia“, slenkančios per Europą, padarinių. Internete pasirodė įrašai iš JK, kuriuose matyti, su kuo susidūrė pilotai bandydami nusileisti Birmingeme ir Mančesteryje.

„Pia“ skrieja per Europą ir juda į rytus. Smarkus vėjas ketvirtadienį sukėlė didžiulius sutrikimus Nyderlanduose – Amsterdamo oro uoste buvo atšaukti šimtai skrydžių. Meteorologijos tarnybos paskelbė įspėjimą visai šaliai. Vėjas pūtė virš 100 km/val.

Dar blogiau buvo JK. „Stiprus vėjas tapo tikra bėda tūkstančiams žmonių, kurie ketvirtadienį bandė išvykti Kalėdų“, – rašoma BBC svetainėje. Visos linijos į vieną iš pagrindinių Londono stočių – London Euston – buvo užblokuotos.

„Eurostar“ ryšiai tarp JK ir Prancūzijos taip pat neveikė – nors šiuo atveju priežastis - prancūzų darbuotojų streikas. Škotijoje uraganas sugadino aukštos įtampos linijas, todėl tūkstančiai namų liko be elektros. Stipriausias vėjas užfiksuotas Kerngormo viršūnėje Škotijos šiaurėje – 185 km/val.

Keliuose apvirtę sunkvežimiai, medžių apgadinti namai, nutraukti elektros laidai. Visoje JK sutriko geležinkelių eismas. Oras sugriovė daugelio žmonių planus ir Švedijoje bei Vokietijoje.

Sunkumai JK oro uostuose

„Sky News“ pranešė apie problemas oro uostuose. Hitrou, Lidso Bradfordo ir Glazgo oro uostuose buvo atšaukta arba atidėta dešimtys skrydžių.

 

Birmingeme buvo užfiksuotas besileidžiantis turbosraigtinis lėktuvas, kurio pilotai artėdami prie oro uosto pademonstravo plieninius nervus.

Panašiai buvo ir Mančesteryje. „Finnair“ lėktuvo artėjimo momentą paskelbė „Liverpool Echo“.

 

„Dėl stipraus vėjo kai kurie lėktuvai turėjo kelis kartus bandyti nusileisti, kol galiausiai jiems tai pavyko padaryti“, – rašo „Sky News“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)

Komentarai ()