Putinas kovos iki galo. ES likimas ant kortos  ()

Josepas Borrellis paragino aktyviau remti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausias Europos Sąjungos diplomatas Josepas Borrellis pabrėžė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas greitu laiku nesustabdys plataus masto agresijos prieš Ukrainą, nes nusprendė kovoti iki galutinės pergalės. Diplomatas ragino aktyviau remti Ukrainą.

Tai jis pareiškė interviu „The Guardian“.

„Ir jei mes greitai nepakeisime kurso, jei nemobilizuosime visų savo pajėgumų, tai leis V. Putinui laimėti karą Ukrainoje“, – sakė J. Borrellis.

Diplomatas taip pat pabrėžė, kad Ukrainoje rizikuojama Europos Sąjungos egzistavimu, todėl reikia atkreipti dėmesį į pavojų, „kylantį iš didelės valstybės“ ir gresiantį Europos demokratijai.

„V. Putinas nusprendė tęsti karą iki galutinės pergalės. (Rusijos – red.) sėkmė priklauso nuo to, kiek daugiau žmonių pateks į mūšio lauką... Ir jei mes greitai nepakeisime kurso, jei nesutelksime visų mūsų pajėgumų, tai leis V. Putinui laimėti“, – pabrėžė Josepas Borrellis.

 

ES diplomatijos vadovas pažymėjo, kad V. Putinas negali tenkintis „gabaleliu Ukrainos“ ir leisti likusiai teritorijai priklausyti Europos Sąjungai. Be to, jis tikisi, jog JAV prezidento rinkimai sukurs jam palankesnį scenarijų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: