Dirbsime tik 3 dienas! Galinga B. Gateso prognozė daužo ekspertų prognozes  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis ekspertų mano, kad dirbtinio intelekto plėtra ateityje gali reikšti masinius atleidimus. Billas Gatesas laikosi kitokios nuomonės ir dalinasi savo optimistiniu požiūriu į darbo ateitį šios technologijos kontekste, prognozuodamas, kad DI plėtra gali reikšti darbo laiko ir darbuotojų krūvio mažinimą.

Pastaruoju metu dirbtinis intelektas tapo karštų diskusijų tema, o kai kuriuos ekspertus neramina neapibrėžtumas, susijęs su jo poveikiu darbo rinkai. Tačiau Billas Gatesas laikosi optimistiškesnio požiūrio, kalbėdamas  podcast'e „What Now?“ su Trevoru Nojumi.

Ar dirbtinis intelektas palengvins darbą?

Milijardierius mano, kad dirbtinis intelektas gali duoti naudos, todėl ateis diena, kai žmonėms „nereikės taip sunkiai dirbti“. B. Gatesas netgi spėja, kad standartinė darbo savaitė galėtų sutrumpėti iki vos trijų dienų. Kartu jis supranta, kad su potencialia nauda taip pat kyla potencialių grėsmių, ypač jei ši technologija patenka į netinkamas rankas.

 

Anksčiau šiais metais B. Gatesas paskelbė ilgą laišką apie dirbtinio intelekto ateitį, pabrėždamas susirūpinimą dėl galimo netinkamo technologijos naudojimo ir galimo superinteligentiško DI, galinčio nustatyti savo tikslus, sukūrimo.

Dirbtinis intelektas tampa vis labiau paplitęs ir daugelis žmonių jo bijo. 

Billas Gatesas atkreipia dėmesį į atsargumo ir sąmoningo požiūrio į dirbtinį intelektą būtinybę, viena vertus, matant galimą jo naudą, kita vertus, suvokiant riziką, kurią kelia nekontroliuojamas šios technologijos naudojimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()