[ŽT] Naujas pasaulio rekordas. „Su slidėmis įveikė Antarktidą“ (Video)  ()

Ji tempdavo 75 kilogramus sveriančias roges, kuriose buvo viskas, ko reikia išgyvenimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos armijos medikė Harpreet Chandy pasiekė pasaulio rekordą, kai moteris viena įveikė Antarktidą slidėmis.

Specialiai šiam tikslui siekti mergina išėjo oficialių atostogų. Ji 1130 km Antarkties ledo atstumą įveikė per 31 dieną, 13 valandų ir 19 minučių, viena diena ir 14 valandų aplenkdama ankstesnę rekordininkę Caroline Coté, rašo „The Guardian

Gineso rekordų knyga šio pasiekimo dar nepatvirtino. Tai gali užtrukti kelis mėnesius.

„Buvau pavargus, bet labai džiaugiuosi, kad pavyko. Tai visiškai skyrėsi nuo mano paskutinės ekspedicijos“, - sakė H. Chandy.

Vidutiniškai mergina šliuožė po 12-13 valandų per dieną ir tempdavo 75 kilogramus sveriančias roges, kuriose buvo viskas, ko reikia išgyvenimui.

 

„Antarktida yra nuostabi vieta ir čia būti yra absoliuti privilegija. Tai ne vieta, kurią gali užkariauti bet kas, tai vieta, kurią gerbiate ir tikitės, kad ji leis jums saugiai praeiti“, - pabrėžė rekordininkė.

Moteris teigė, kad stengėsi sutelkti dėmesį į tai, ką gali kontroliuoti, žengdama žingsnį po žingsnio. „Negaliu kontroliuoti sąlygų – akinančios saulės, vėjo, minus 30 laipsnių Celsijaus temperatūros – bet galiu kontroliuoti, kaip su jomis susitvarkysiu“, – pridūrė H. Chandy.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: