Sensacinga žinia. Kas negerai Putinui? (Video)  ()

Įtariama, kad Putino Naujųjų metų sveikinimas buvo sukurtas dirbtinio intelekto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milijonai Rusijos namų ūkių sekmadienį nustebusiomis akimis stebėjo, kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per valstybinę televiziją skelbė savo kasmetinį Naujųjų metų sveikinimą.

Rusijoje tai ilgametė tradicija – prezidento naujametinėje kalboje dažniausiai apžvelgiami praėjusių metų įvykiai ir aptariami ateinantys metai.

Šį kartą Putino kalboje ypač daug dėmesio buvo skirta Rusijos ginkluotųjų pajėgų liaupsinimui. Kita vertus, Ukraina kalboje nebuvo konkrečiai paminėta.

„Mes ne kartą parodėme, kad galime išspręsti net sudėtingiausias užduotis ir niekada neatsitrauksime, nes nėra jėgos, galinčios mus palaužti“, – sakė Putinas.

Tačiau daugelis stebėjusiųjų Putino kalbą sutelkė dėmesį į prezidento išvaizdą, o tiksliau – į kaklo sritį, o ne į Putino žinią. Nuo tada ši problema yra aptarinėjama ir socialiniuose tinkluose, kur daugelis vartotojų atkreipė dėmesį, jog prezidento galva ir kūnas vaizdo įraše yra skirtingų žmonių.

„Tai arba dirbtinis intelektas, arba blogai sujungta atskira galva ant kito kūno. Kyla klausimas – kodėl?“, – stebisi Timas White'as, britų žurnalistas, soc. tinkle „X“ daugiausia dėmesio skiriantis Ukrainai.

 

Be kita ko, estų dizainerė Regina Bauer taip pat abejoja vaizdo įrašo tikrumu. Bauer savo publikacijoje rašo, kad, jos manymu, Putino kalba šį kartą buvo siųsta iš bunkerio, naudojant dirbtinį intelektą arba žalią ekraną.

 

Tačiau kol kas negauta įrodymų, kad savo naujametinėje kalboje būtų pasirodęs pats Rusijos prezidentas.

„Newsweek“, anksčiau pirmadienį pranešęs apie spekuliacijas dirbtiniu intelektu, teigia paprašęs Kremliaus komentarų šiuo klausimu. Rusija, matyt, neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(7)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: