Netikėta! Orbanas gali vadovauti Europos Vadovų Tarybai. Yra viena sąlyga  (1)

Vengrija pirmininkaus ES Tarybai iki 2024 metų pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsistatydinus dabartiniam Europos Vadovų Tarybos prezidentui Charlesui Micheliui, laikinuoju Europos Vadovų Tarybos vadovu gali tapti Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas. Apie tai pranešė „Politico“.

Šaltinis teigė, kad jei Michelis liepos mėnesį atsistatydintų, ES lyderiai turėtų greitai susitarti dėl kandidato, kuris jį pakeistų. Nepavykus susitarti, atsakomybė už pirmininkavimą gali pereiti Viktorui Orbanui, nes Vengrija pirminkaus ES Tarybai nuo 2024 metų liepos iki gruodžio.

Kaip pažymi „Politico“, situacija yra unikali, nes dabartinis Europos Vadovų Tarybos pirmininkas pirmą kartą dalyvauja Europos Parlamento rinkimuose ir pirmą kartą palieka savo postą anksčiau laiko.

Charlesas Michelis iš pradžių planavo eiti pareigas iki 2024 m. lapkričio mėn. Jo sprendimas anksti palikti postą daro papildomą spaudimą Europos lyderiams, kurie dabar turės greitai nustatyti naują pagrindinių Europos institucijų lyderį.

 

Po rinkimų į Europos Parlamentą, kurie vyks birželio 6–9 dienomis visose 27 ES šalyse, Europos Sąjungos vadovai susitiks birželio 17 d., o vėliau – birželio 27–28 dienomis. Tikėtina, kad tada jie aptars Michelio įpėdinio kandidatūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)

Komentarai (1)