Kuleba apie Rusijos strategiją: užimti negali, bando sunaikinti  ()

Rusija savo raketomis ir bepiločiais orlaiviais kasdien naikina Ukrainos miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija savo raketomis ir bepiločiais orlaiviais kasdien naikina Ukrainos miestus, nes tai yra pagrindinė jos karinė „strategija“ – jei negali ko nors užkariauti, turi tai visiškai sunaikinti.

Tai pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, kalbėdamas bendroje spaudos konferencijoje su Japonijos užsienio reikalų ministerijos vadove Yoko Kamikawa, pranešė „Ukrinform“ korespondentas iš Kyjivo.

Ukrainos diplomatijos vadovas priminė, kad pirmininkaudama Septyneto grupei Japonija pakvietė prezidentą Volodymyrą Zelenskį į viršūnių susitikimą Hirosimoje, kuriame buvo priimtas sprendimas dovanoti Ukrainai naikintuvus F-16.

„Šiandien savo kolegą informavau apie kitą karo pusę, būtent apie Ukrainos poreikį ne tik orlaiviams, bet ir visų pirma oro gynybos sistemoms. Pabrėžiau kolegai, kad pagrindinė Rusijos karinė strategija yra tokia: jei ji negalite kažko užimti, turi tai visiškai sunaikinti. Štai kodėl Rusijos raketos ir dronai kasdien naikina Ukrainos miestus. Jie bando mus sunaikinti“, – sakė D. Kuleba.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad Rusijai tai nepavyks ir dėl paramos stiprinant oro gynybą, kurią Ukraina gauna iš savo partnerių.

 

„Net ir dabar esame čia (slėptuvėje – red.) dėl balistinės raketos smūgio grėsmės, ir tai dar vienas priminimas, kad reikia kuo greičiau apsaugoti Ukrainos dangų. Pasinaudoju proga ir padėkoju visai „Patriot“ koalicijai ir visoms tautoms, aprūpinančioms mūsų šalį oro gynybos sistemomis ir jų raketomis“, – pabrėžė URM vadovas.

D. Kuleba taip pat priminė, kad Japonijos pirmininkavimo Septyneto grupei metu suaktyvėjo darbas dėl teisinės bazės įšaldytam Rusijos turtui panaudoti Ukrainai remti.

 

„Mes su ministre laikomės nuomonės, kad Rusija už savo agresiją turi mokėti savo pinigais. Tai bus logiška ir teisinga, o taip pat pasiųs aiškų signalą bet kam pasaulyje, kad jei ką nors sunaikinate, turite kentėti dėl išlaidų“, – pabrėžė ministras.

Japonijos užsienio reikalų ministrė Yoko Kamikawa sekmadienį, sausio 7 d., atvyko iš anksto nepranešto vizito į Ukrainos sostinę Kyjievą. Tai pirmas Y. Kamikavos vizitas į Ukrainą nuo tada, kai ji pradėjo eiti pareigas rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: