[ŽT] Kompromisas iš JAV. Pinigai Ukrainai gali būti čia pat  ()

„Tikimės, kad šią savaitę galėsime tai paskelbti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Senatorius Jamesas Lankfordas, vyriausiasis respublikonų derybininkas dėl numatomo pasienio ir imigracijos susitarimo, galinčio padėti Ukrainai gauti dešimtis milijardų eurų, sekmadienį pareiškė, kad įstatymų leidėjai susitarimo tekstą gali paskelbti jau šią savaitę.

Taip rašo „Politico“.

„Tikimės, kad šią savaitę galėsime tai paskelbti. Visi turės laiko jį perskaityti ir apsvarstyti. Niekas nebus įstrigęs šiame procese“, – sakė J. Lankfordas.

Pasak jo, šis susitarimas turi veikti ir „visi tikisi, kad tai iš tikrųjų veiks“.

„Jei galime tai priimti artimiausiomis dienomis Senate ir išsiųsti jį per Atstovų rūmus, rūmai gali dirbti, kad jį patobulintų, arba Rūmai gali rimtai į tai pažvelgti ir pasakyti: „Tai tikrai pažanga pasienyje, pritarkime ir tada ieškokime sutarimo“, – sakė J. Lankfordas.

 

Baltieji rūmai ir JAV Kongresas bando pasiekti susitarimą, kuris užtikrintų karinės pagalbos teikimą dviem JAV sąjungininkėms, įskaitant Ukrainą, ir vienu metu užkirstų kelią nelegaliai imigracijai per JAV ir Meksikos sieną.

Gruodžio 20 dieną abiejų partijų lyderiai paskelbė, kad Senatas nebalsuos dėl papildomos pagalbos Ukrainai suteikimo ir sienų saugumo stiprinimo paketo iki 2024 metų pradžios, net kai derybininkai iš demokratų ir respublikonų tęsė savo darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: