Spąstai Putinui. Kada jis atsidurs už grotų  ()

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas išdavė Rusijos prezidentui arešto orderį. Iki šiol jis apsiribojo lankymusi šalyse, kurios nėra ratifikavusios Romos Statuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spąstai Putinui. Kada jis atsidurs už grotų?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2024-aisiais turi kvietimų į dešimtis šalių. Kol kas Kremlius nepatvirtino Putino kelionių planų, tačiau teigiama, kad jau gauta daug kvietimų.

Taip Kremlius bando stiprinti įvaizdį, kad Rusija nėra tarptautinėje izoliacijoje. Gavęs Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) arešto orderį, Putinas turi būti nedelsiant suimtas, kai įkels koją į bet kurią iš Romos Statutą ratifikavusią 123 šalį.

Arešto orderio priežastis – priverstinis ukrainiečių vaikų perkėlimas į Rusiją ir karo nusikaltimai Ukrainoje.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ praneša, kad Putinas pastaraisiais mėnesiais sulaukė kvietimų į Braziliją, Burundį, Vietnamą, Iraną, Iraką, Šiaurės Korėją, Kubą, Mongoliją, Tailandą ir Turkiją.

Tarp šių šalių Brazilija ir Mongolija yra TBT narės. Todėl šios šalys privalo suimti Rusijos prezidentą, kai jis atvyks į šalį.

 

2023 metais Rusijos prezidentas surengė šešias keliones į užsienį. Jis lankėsi Kirgizijoje, Kinijoje, Kazachstane, Baltarusijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Saudo Arabijoje. Minėtose šalyse TBT išduotas arešto orderis netaikomas.

Praėjusiais metais Putinas, be kita ko, turėjo praleisti BRICS viršūnių susitikimą Pietų Afrikoje, kuriame dalyvavo nuotoliniu būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: