Grasina „susidorojimu“. Laukinis rusų įsiutis. Ką be ceremonijų padarė Latvija  ()

Kremlius panaudojo Maskvos rūmus „propagandai skleisti.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-12 Grasina „susidorojimu“. Laukinis rusų įsiutis. Ką be ceremonijų padarė Latvija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva ketvirtadienį pareiškė sieksianti atpildo už tai, kad Latvija konfiskavo jai priklausantį pastatą Rygoje.

Latvijos parlamentas (Saeima) ketvirtadienį nubalsavo už Maskvos rūmų, kuriuos finansuoja Maskvos mero biuras nuo pat jų atidarymo 2004 metais, kaip kultūros ir veiklos centro Latvijoje gyvenantiems Rusijos piliečiams, nusavinimą.

Savo sprendime Saeima nurodė, kad Latvijos saugumo ir žvalgybos agentūra padarė išvadą, kad Kremlius panaudojo Maskvos rūmus „propagandai skleisti“, todėl kelia grėsmę Latvijos nacionaliniam saugumui.

„[Maskvos rūmai] yra Rusijos užsienio politikos instrumentas, kuriuo ji sąmoningai skleidžia propagandą ir prokremliškas istorijos interpretacijas, kad pateisintų savo agresyvius veiksmus“, – sakoma Saeimos pranešime.

 

Po konfiskavimo Rusijos ambasada Latvijoje šį žingsnį pavadino „precedento neturinčiu priešišku triuku“ ir „valstybės apiplėšimu de facto“, kuris „turės rimčiausias pasekmes jo iniciatoriams“.

„Ambasada pradėjo demaršą, pranešdama Latvijos pusei apie neišvengiamą atsaką“, – pranešė Rusijos diplomatinė atstovybė „Telegram“ kanale.

Ji teigė, kad konfiskavimas sukurs „labai pavojingą precedentą“ ir „siųs aiškų signalą“ kitiems užsieniečiams, kad jų turtas Latvijoje nėra saugomas pagal tarptautinius įstatymus ir sutartis.

 

Rusija gali reikalauti iš Latvijos vyriausybės materialinės žalos atlyginimo ir kompensacijos, rašė ambasada.

Maskvos namų nuomininkai turi septynias dienas atlaisvinti pastatą, o Latvijos vyriausybė iki kovo 31 dienos turi nuspręsti, ką darys su turtu.

Latvijos visuomeninis transliuotojas LSM pranešė, kad Maskvos namai greičiausiai bus parduodami aukcione, o gautos pajamos gali būti išsiųstos Ukrainai kaip pagalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(1)
(134)

Komentarai ()