Amžius ne kliūtis. Ką Latvija padarė su 82 metų Putino aktyvistu  ()

82 metų rusas vykdė „ilgalaikę ir sistemingą veiklą“, siekdamas šalies agresorės interesų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijoje yra vienu prorusišku aktyvistu mažiau. Borisas Katkovas buvo išsiųstas iš šalies už „ilgalaikę ir sistemingą veiklą“ šalies agresorės labui.

Yra žinoma, kad Borisas Katkovas yra Latvijos ir Rusijos bendradarbiavimo asociacijos vadovas. Jis taip pat yra karo pensininkas, turintis ir Rusijos pilietybę. Ir kadangi jis veikė šalies agresorės interesais, jo buvo paprašyta išvykti, rašo LSM.

Vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis Valstybės saugumo tarnybos (VDD) iniciatyva įtraukė Borisą Katkovą į juodąjį sąrašą. Ji aiškina, kad 82 metų rusas vykdė „ilgalaikę ir sistemingą veiklą“, siekdamas šalies agresorės interesų.

B. Katkovas, bendraudamas su Rusijos propagandistais, sakė, kad sausio 10 dieną gavo įsakymą išvažiuoti. Žinoma, kad iš pradžių jis ketino skųsti sprendimą. O sausio 12-osios rytą jo atvyko pasieniečiai. Jie davė vyrui valandą pasiruošti. Po to B. Katkovas buvo nuvežtas prie sienos su šalimi agresore.

Į B. Katkovo išsiuntimą sureagavo pagrindinė stipriųjų gėrimų gerbėja Rusijoje Marija Zacharova, kuri taip pat laikoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstove. Anot jos, tai tariamai „provokacinė akcija“. Ir kad ją sudaro „rusakalbių Latvijos gyventojų, kurie tampa neonacių pareiškimų ir rusofobijos aukomis, bauginimas“.

 

Pasipiktinimą išreiškė ir Rusijos ambasada Latvijoje. Departamentas tokius veiksmus pavadino „visiškai nežmoniškais“. Teigiama, kad šalies valdžia esą pažeidė šeimos nedalijimo principą. Sako, rusas Latvijoje turi žmoną, vaikų, anūkų. Beje, pats B. Katkovas po iškeldinimo persikėlė į Kaliningradą, iš kur yra kilęs, rašo „Delfi“.

 

Kaip rašoma žiniasklaidoje, Borisas Katkovas į Latviją atvyko 1966 metais sovietų okupacijos metais. Yra žinoma, kad iki 1991 metų dirbo kariniuose komisariatuose. Tais pačiais metais jis išėjo į pensiją, turėdamas pulkininko laipsnį.

Jau 2000-ųjų pradžioje jis gavo Rusijos pilietybę. O 2012 m. interviu „Latvijas Avīze“ jis patikino, kad idėja sukurti organizaciją kilo iš Rusijos Valstybės Dūmos. Tame pačiame leidinyje vienas rusas pareiškė, kad V. Putinui pavyko laimėti rinkimus ypač jo vadovaujamos asociacijos dėka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(4)
(236)

Komentarai ()