„Situacija pasikeitė.“ Dar vienas smūgis Maskvai. Ką daro Suomija  ()

Suomijos teigimu, švietimo įstaigų uždarymas pasienio zonose yra logiškas ir yra „atsakymas į besikeičiančius poreikius.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialusis Helsinkis nusprendė 2024/2025 mokslo metų pabaigoje sustabdyti rusų kalba besimokančių mokymo įstaigų darbą, pranešė kanalas TG.

Tapo žinoma, kad trijuose Suomijos pasienio miestuose Lapenrantoje, Imatroje ir Joensu buvo priimtas esminis sprendimas uždaryti mokyklas, kuriose mokymas vyksta vienu metu rusų ir suomių kalbomis. Suomijos-Rusijos Rytų Suomijos mokyklos fondas išsiuntė atitinkamą pranešimą tų švietimo įstaigų, kurios einamųjų mokslo metų pabaigoje bus uždarytos, mokinių tėvams.

Suomijoje toks sprendimas buvo paaiškintas tuo, kad Tūkstančio ežerų šalyje uždarius sausumos sieną su Rusija, nebereikėjo specialistų, mokančių rusų kalbą tradicinėse srityse, tokiose kaip turizmas ir prekyba. 

Šis sprendimas – tai atsakas į besikeičiančius poreikius ir sąlygas regione, todėl, jų nuomone, šių mokyklų uždarymas yra logiškas žingsnis. Na, dabar, žinoma, nepavydėsite rusakalbių mokyklų mokinių tėvams, bet dėl ​​tokio sprendimo reikėtų kaltinti ne Suomiją, o būtent pačią Rusijos Federacijos nusikalstamą vadovybę, kurios agresyvi ir ligota politika lėmė tai, kad civilizuotos šalys viena po kitos jau uždaro savo sienas, palikdamos „rusų pasaulį“ izoliuotą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(278)
(4)
(274)

Komentarai ()

Susijusios žymos: