Prasidėjo stichija. Tūkstančiai rusų išėjo į protestą (Video)  (1)

Susirinko apie 5 tūkst. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keli tūkstančiai žmonių pirmadienį susirinko į apygardos teismą mažame Baškirijos Respublikoje (Rusijos Federacijos dalis) esančiame Baimako mieste palaikyti vietos aktyvisto Failo Alsinovo. Respublikos vadovo prašymu jis teisiamas už tautinės neapykantos kurstymą. Rusijos valdžia kaltina F. Alsinovą tuo, kad balandį socialinis aktyvistas paragino rusus išvykti iš Baškirijos „į savo Riazanę“, rašo „dialog.ua“.

Be to, tūkstantinė minia reikalavo, kad atsistatydintų Baškirijos vadovas Radijus Chabirovas, kurį regiono vadovu paskyrė Vladimiras Putinas.

Vietinio kanalo „Kushtau Bayram“ duomenimis, į teismą susirinko apie 5 tūkst. žmonių: „Gatvėje apie 2,5–3 tūkst., beveik tiek pat sėdinčių automobiliuose“. Pirmadienį teisme šalys ginčijosi ir buvo pasakytas paskutinis žodis. Nuosprendis bus paskelbtas sausio 17 d., pranešė „Idel.Realii“.

F. Alsinovas žurnalistams sakė nesitikėjęs, kad tiek daug žmonių susirinks jo palaikyti.

 

Valstybinis kaltintojas prašė 4 metų laisvės atėmimo F. Alsinovui, procesas vyko už uždarų durų.

F. Alsinovas yra vienas garsiausių baškirų socialinių aktyvistų. Jis dalyvavo protestuose dėl Kuštau kalno išsaugojimo, vadovavo Baškirijos organizacijai, pasisakančiai už Baškirijos suverenitetą (likviduota po to, kai 2020 m. buvo pripažinta ekstremistine).

Rugpjūčio mėnesį Tyrimų komitetas respublikos vadovo Tarybos Chabirovo prašymu F. Alsinovui iškėlė bylą pagal straipsnį „Neapykantos kurstymas“ (Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 282 straipsnio 1 dalis). 

Aktyvistas kaltę neigia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(8)
(171)

Komentarai (1)