Putinas pagrasino Ukrainai. „Jeigu nesutiksit, jums bus suduotas labai rimtas smūgis“  ()

V. Putinas toliau gąsdina ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Maskvos pajėgos turėjo persvarą beveik dvejus metus trukusiame konflikte su Ukraina, ir perspėjo valstybę, kad jei jis tęsis, gresia „nepataisomas“ smūgis, rašo ISW.

Priešakinės linijos Rytų ir Pietų Ukrainoje per daugiau nei metus vos nepajudėjo, nes konfliktas atsidūrė aklavietėje.

Praėjus kelioms valandoms po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Vakarus užtikrinti, kad Ukraina turėtų oro pranašumą, reikalingą pažangai mūšio lauke, V. Putinas tvirtino, kad jo pajėgos turi pranašumą.

„Ukrainiečių kontrpuolimas ne tik žlugo, bet ir iniciatyva yra visiškai Rusijos ginkluotųjų pajėgų rankose“, – antradienį per televiziją sakė V. Putinas.

„Jei tai tęsis, Ukrainos valstybingumas gali patirti nepataisomą, labai rimtą smūgį“, – pridūrė jis, daugiau nedetalizuodamas.

V. Putinas taip pat sakė, kad pastarieji išpuoliai prieš Rusijos civilius buvo „barbariški“.

Daugiau nei 20 žmonių žuvo Rusijos Belgorodo mieste, esančiame netoli sienos su Ukraina, gruodžio 30 dieną per Ukrainos pajėgų surengtą tarpvalstybinį apšaudymą, pasak Maskvos.

 

„Ukrainiečiai bando parodyti, kad jie taip pat gali kažką padaryti. Tačiau užuot sprendę karines užduotis, jie elgiasi taip barbariškai. Taikios gyvenvietės  atakuojamos beatodairiškais ginklais“, – antradienį sakė V. Putinas.

Rusija pradėjo visapusišką karinę kampaniją prieš Ukrainą 2022 metų vasarį, paskatinusi Vakarus smogti Maskvai precedento neturinčiu sankcijų paketu ir suteikti Kyjivui milijardus dolerių karinės ir ekonominės pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(42)
(-37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: