Katastrofa. Pusė Rusijos liko be dujų, vandens ir elektros  (11)

Bent 43 Rusijos Federacijos regionuose įvyko komunalinių tinklų gedimų, dėl kurių šimtai tūkstančių rusų liko be šilumos, elektros, vandens tiekimo ir dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Moscow Times“.

Didžiausia avarija įvyko Podolske prie Maskvos, kur per 30 laipsnių šalčius be šildymo liko 20 tūkst. žmonių. Vietos valdžiai nepavyko visiškai atkurti šilumos tiekimo net praėjus beveik dviem savaitėms po incidento, nors problema pasiekė V. Putiną.

Novosibirske per avariją be šilumos liko 14 tūkstančių žmonių 237 namuose, o Lipecke – 10 tūkstančių 282 namuose. Taip pat pranešta apie dideles avarijas Saratove, kur šildymas buvo išjungtas daugiau nei 650 namų ir 100 socialinių įstaigų, įskaitant mokyklas ir ligonines, Volgograde, kur dešimtys tūkstančių žmonių liko be šilumos, ir Nachodkoje, kur su ta pačia problema susidūrė 6 tūkst. gyventojų.

Paskutinė didelė komunalinių paslaugų avarija įvyko sausio 14 dieną Novomoskovske, Tulos srityje. Ten šiluma nustojo tekėti į 372 namus.

Iš viso nuo gruodžio 1 iki sausio 15 dienos Rusijoje užfiksuotos 94 avarijos, suskaičiavo „RosSMI“. Tai 29% daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Pažymima, kad nepaisant to, Rusijos valdžia planuoja radikaliai sumažinti išlaidas būstui ir komunalinei infrastruktūrai. Pagal 2024–2026 metų biudžetą būsto ir komunalinių paslaugų finansavimas iš federalinio iždo bus sumažintas daugiau nei per pusę.

 

Valstybės Dūmos Statybos, būsto ir komunalinių paslaugų komiteto vadovo Sergejaus Pachomovo teigimu, Rusijos komunalinės infrastruktūros tinklų, įskaitant šilumos ir vandens tiekimą, taip pat kanalizaciją, nusidėvėjimas iki 2022 metų vidurio viršijo 70 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(370)
(13)
(357)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: