Tai jau rimta. Putino užuomina patvirtina vokišką karo scenarijų  ()

Užuomina į puolimą „dėl rusakalbių apsaugos“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius, be pokšto apie pelėsinį sūrį ir dešras, forume „Small Motherland is the strength of Russia“ išsakė keletą gana įdomių pareiškimų.

Ypač jį papiktino tai, kad Baltijos šalys „išvaro rusakalbius į užsienį“ ir tai yra Rusijos nacionalinių interesų dalis. Užuomina į puolimą „dėl rusakalbių apsaugos“?

Verta paminėti, kad ši užuomina visiškai sutampa su vienu iš „Bild“ leidinio karo pradžios scenarijų, rašo politologas Oleksijus Golobutskis.

Galbūt publikacija tikrai paremta informacijos nutekėjimu iš Europos specialiųjų tarnybų – mat aprašytos įvykių raidos fantastiška pavadinti negalima. Galbūt publikacija paremta „slaptu dokumentu“, kurį įbauginimo tikslais parengė FSB arba Rusijos Federacijos GRU. O versija, kad tai tiesiog „viena iš būsimų Vokietijos ar NATO karių pratybų legendų“, atrodo vis mažiau tikėtina.

Per daug panašu į realias galimas perspektyvas. Nors galiausiai būna taip: legendoms dažnai pasitelkiama tikėtina įvykių raida, o ne iki galo sugalvotos aplinkybės.

Tačiau bendra išvada: Kremlius tikrai vertina galimybę panaudoti Baltijos rusakalbius kaip pretekstą puolimui, jei tai bus naudinga.

 

Keistas kosulys (jis kosėjo 10 kartų) per kvailus pasisakymus apie Ukrainą tiesiog parodė delyro laipsnį. Pavyzdžiui, dėl kariuomenės išvedimo iš Kyjivo, tai buvo toks Kremliaus „ženklas“, kad V. Putinas yra rimtai pasirengęs derėtis, tai ne dėl okupantų pabėgimo nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų  (jau įrodyta, kad didžiausius nuostolius Rusija patyrė būtent giliausios ukrainiečių teritorijų okupacijos momentu, prasidėjus plataus masto invazijai). Akivaizdu, kad be priverstinio kosulio šis melas V. Putinui tiesiog „neišlipo“ iš gerklės.

Ir dar vienas V. Putino pareiškimas: „Ukraina nenori taikos derybų“. Čia įvardijau pagrindinę sąsają: „Kuo ilgiau Ukraina kariauja su Rusija, tuo mažiau teritorijos turės ir V. Putinas mažiau norės derėtis, tad derėkitės dabar“.

 

Jei atsižvelgsime į nuolatinį V. Putino įprotį meluoti, tai galima laikyti prisipažinimu, kad okupacinėms pajėgoms vis sunkiau gintis. O diktatorius, nepaisant viso jam skirtos informacijos dozavimo, baiminasi, kad ginkluotosios pajėgos pamažu išstums Rusijos karius iš Ukrainos. Ypač jei tolimojo nuotolio raketos leis sunaikinti Rusijos fronto zonos ir pasienio regionų karinę logistiką, aprūpinančią okupacinius vienetus išlikimui ir apšaudymui būtiniausiais dalykais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: