Iš Prancūzijos - garantijos Ukrainai (Video)  (1)

Prancūzija planuoja pasirašyti saugumo sutartį su Ukraina, kaip jau padarė Didžioji Britanija. Darbas ruošiant dokumentą baigiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, sakydamas kalbą Pasaulio ekonomikos forume Davose.

Jis pabrėžė, kad toks susitarimas būtų būdas daryti spaudimą Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui.

E. Macronas pridūrė, kad tarp Ukrainos ir NATO šalių yra stiprus koordinavimas. Todėl buvo pasiūlyta su kai kuriomis pagrindinėmis Aljanso narėmis pasirašyti dvišales sutartis, kurios užtikrintų saugumą ir nepriklausytų nuo įstojimo į NATO.

„Premjeras R. Sunakas jau prieš kelias dienas pasirašė tokį susitarimą. Baigiame darbą ir mes dėl to paties susitarimo su Ukraina“, – pridūrė E. Macronas.

Sausio 12 dieną Didžioji Britanija ir Ukraina pasirašė dešimties metų trukmės saugumo susitarimą.

Londonas keisis žvalgybos duomenimis su Kyjivu, padės užtikrinti kibernetinį saugumą, karinius mokymus ir stiprins gynybos ir pramonės bendradarbiavimą.

Susitarimas taip pat įpareigoja JK konsultuotis su Ukraina tuo atveju, jei ją vėl pultų Rusija, ir teikti „greitą ir nuolatinę“ gynybos pagalbą.

Lapkričio 29 dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Anne-Claire Legendre pareiškė, kad Prancūzija ketina iki 2024 metų pradžios sudaryti dvišalį susitarimą dėl saugumo garantijų su Ukraina.

 

Liepą G7 lyderiai paskelbė susitarę dėl deklaracijos dėl saugumo garantijų Ukrainai.

Lapkričio 28 dieną Prezidentūra paskelbė, kad Ukraina pradėjo konsultacijas dėl saugumo garantijų su paskutine G7 šalimi – Italija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai (1)