Netikėtas Zelenskio pareiškimas. „Jūsų vietoj aš nepradėčiau eksperimentuoti“ (Video)  ()

V. Zelenskis mano, kad Ukrainos pralaimėjimo atveju kils NATO karas su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukraina ragina neeksperimentuoti su pagalbos vilkinimu. Tai gali sukelti krizę ne tik Ukrainoje“, – Davose pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Jei atvirai, nepatarčiau visiems eksperimentuoti, nes baisus eksperimentas yra delsti su vienokia ar kita pagalba. Bėda ta, kad kartais mes prašome pagalbos. Deja, ne visi supranta, kad tai yra saugumas, ne tik  daugiausia Ukrainos žmonėms, bet tai taip pat yra Europos žemyno saugumas, kas neabejotinai turės įtakos visų žemynų saugumui“, – sakė jis.

Šalies vadovas pabrėžė, kad be Vakarų pagalbos Ukraina mūšio lauke būtų silpnesnė. Oro gynybai gali pritrūkti artilerijos ir priešlėktuvinių raketų. Tai savo ruožtu lems, kad, pavyzdžiui, Ukraina negalės atremti atakų balistinėmis raketomis.

„Bus daug žudynių ir daug sužeistų žmonių. Tai viskas. Pavyzdžiui, aukštųjų technologijų oro gynybos sistemų dėka šiemet neturime elektros energijos tiekimo pertrūkių. Mūsų žmonės gauna šilumą, o mes turim vandens ligoninėse, darželiuose ir mokyklose. Kas būtų? Būtų didžiulė krizė. Dabar vyksta karas ir gresia didžiulė krizė visai Europai. Kodėl? Nes be JAV pagalbos, Europos Sąjungos pagalbos, Ukraina kovos, Ukraina bus silpnesnė, ir tai bus proga Rusijai mus užimti“, – sakė prezidentas.

V. Zelenskis mano, kad Ukrainos pralaimėjimo atveju kils NATO karas su Rusijos Federacija. Pasak Ukrainos prezidento, to nori Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas.

 

JAV Kongrese vyksta ginčai dėl tolesnio pagalbos Ukrainai finansavimo. Respublikonai blokuoja šį klausimą, reikalaudami priimti imigracijos įstatymus. Baltieji rūmai tikisi, kad demokratai ir respublikonai susitars 2024 m. sausį.

 

Be to, ES dėl Vengrijos veto dar nepatvirtino Ukrainai ketverių metų 50 mlrd. eurų pagalbos paketo.

Pagalbos Ukrainai klausimas bus svarstomas ES viršūnių susitikime vasario 1 d. Pasak „Politico“, Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas artėja prie kompromiso, todėl dėl finansavimo gali būti susitarta per artimiausias kelias savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()