„Tokio Macrono dar niekas nematė.“ Kreipėsi į kariuomenę, „liepė ruoštis karui“. Kas vyksta (Video)  ()

„Negalime leisti Rusijai manyti, kad ji gali laimėti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį paragino gynybos gamintojus skatinti gamybą ir inovacijas, Europai stengiantis padidinti ginklų tiekimą Ukrainai.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį E. Macronas pastūmėjo gynybos pramonę pereiti prie „karo ekonomikos režimo“, pakartodamas savo raginimą lankydamasis Šerbūro karinio jūrų laivyno bazėje, šiaurės vakarų Prancūzijoje.

„Privalome sustiprinti pradėtą pertvarką“, kad greičiau reaguotume į Ukrainos poreikius kare prieš Rusiją, sakė E. Macronas savo Naujųjų metų kreipimesi į Prancūzijos ginkluotąsias pajėgas.

„Negalime leisti Rusijai manyti, kad ji gali laimėti“, – pridūrė jis ir perspėjo, kad „Rusijos pergalė reikštų Europos saugumo pabaigą“.

„Niekada daugiau neturime tenkintis kelerius metus besitęsiančiais gamybos terminais“, – sakė prezidentas.

E. Macronas gyrė Prancūzijos „aukštos kokybės“ ginklus, bet pabrėžė, kad praeityje šalis nepakankamai gamino ar nekūrė naujovių, o „patogūs metai“, anot jo, išprovokavo „tam tikrą pasitenkinimo savimi jausmą“.

 

„Šis pasaulis to nebeleidžia“, – sakė jis.

E. Macronas sakė, kad kai kurios gynybos įmonės per lėtai suprato, „kaip svarbu sugebėti greitai įvykdyti užsakymus“, ir „per pastaruosius pusantrų metų kartais praleido sutartis, dėl ko apgailestauju“.

Ketvirtadienį Ukraina perspėjo, kad jos kariuomenė susiduria su „labai tikru ir neatidėliotinu“ amunicijos trūkumu.

 

Europos Sąjunga buvo pažadėjusi iki 2024 m. pradžios pristatyti vieną milijoną sviedinių, tačiau Europos Parlamento įstatymų leidėjai teigia, kad iki šiol buvo pristatyta tik 300 tūkst. vienetų.

Trečiadienį paskelbtoje Prancūzijos Senato ataskaitoje teigiama, kad Paryžius ir kitos Europos vyriausybės „neatitinka iššūkio“ patenkinti Ukrainos amunicijos reikalavimus.

Praėjusiais metais Prancūzija patvirtino 413 milijardų eurų (450 milijardų JAV dolerių) karinį biudžetą 2024–2030 metams, o tai yra didžiausias jos išlaidų padidėjimas per pastaruosius dešimtmečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()