Viskas tik blogyn. Rusija nutraukia 1956 metų sutartį su Jungtine Karalyste  (1)

Britų žvejybos laivams buvo leista žvejoti tam tikrose Barenco jūros vietose palei Kolos pusiasalio pakrantę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos vyriausybė pateikė Valstybės Dūmai įstatymo projektą, kuriuo denonsuojamas prieš beveik 70 metų sudarytas susitarimas su Jungtine Karalyste dėl žvejybos. Sutartis buvo sudaryta tarp SSRS ir JK, tačiau galiojo ir toliau, nes Rusija paskelbė save Sovietų Sąjungos įpėdine.

Laisvės radijo duomenimis, Vyriausybės įstatymo projektas elektroninėje duomenų bazėje pasirodė šeštadienį, sausio 20 d.

Pagal 1956 metų gegužę pasirašytą sutartį britų žvejybos laivams buvo leista žvejoti tam tikrose Barenco jūros vietose palei Kolos pusiasalio pakrantę. Šiuose vandenyse taip pat buvo leista laisvai plaukti ir inkaruotis laivams.

Rusijos vyriausybė pasiūlė pasmerkti dokumentą dėl to, kad JK po Rusijos invazijos į Ukrainą atsisakė didžiausio prekybos su Rusija palengvinimo režimo.

Įstatymo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad susitarimas yra „daugiausia vienašalis“, o jo denonsavimas „nesukels rimtų užsienio politikos ir ekonominių pasekmių Rusijos Federacijai“.

 

Vyriausybės leidinys „Rossiyskaya Gazeta“ pažymi, kad tikėtinas sandorio nutrūkimas bus „unikalus tokio pobūdžio“, nes „tarptautiniai susitarimai maisto sektoriuje anksčiau nebuvo denonsuoti“.

Didžiosios Britanijos žuvininkystės organizacijų federacija teigė, kad Maskvos sprendimas niekaip neturės įtakos šiai pramonei, nes britų žvejai pastaruoju metu nežvejojo nurodytose vietose. JK vyriausybė tokį Rusijos valdžios sprendimą pavadino Rusijos saviizoliacijos pavyzdžiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(5)
(78)

Komentarai (1)