Smūgis okupantams. „Bulgarija nacionalizuos didžiausią rusų anklavą Europoje“ (Video)  ()

Rusijos turistinį kurortą „Kamčija“ norima perduoti valstybės nuosavybėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smūgis okupantams. Bulgarijos parlamentarai iš valdančiosios daugumos rengia įstatymą, kuriuo remiantis būtų nacionalizuotas didžiausias Rusijos kurortas prie Juodosios jūros.

„Kamčijos kurortas, kuris pristatomas kaip „švietimo, kultūros, poilsio, sporto, sveikatingumo, verslo ir kongresų vieta“, priklauso Rusijos sostinei Maskvai, tačiau Bulgarijoje jį valdo Bulgarijos piliečiai, kuriems oficialiai netaikomos ES sankcijos“, – rašo „Euractive“.

Koalicijos „Mes tęsiame pokyčius – Demokratinė Bulgarija“ narys Ivailo Mirčevas sako, kad kurortas daugiau nei 14 metų veikia kaip Rusijos anklavas Bulgarijos pakrantėje.

„Įstatymų leidybos iniciatyva jau seniai pavėluota, ypač turint omenyje Rusijos karą Ukrainoje. Tarptautinės sankcijos Rusijai galioja nuo 2014 metų, o naujos įvedamos, reaguojant į nepaliaujamą Rusijos agresiją“, – pridūrė jis.

Be to, parlamentaras pažymėjo, kad norint, jog Bulgarija vykdytų savo įsipareigojimus užtikrintant šių tarptautinių sankcijų įgyvendinimą, būtina priimti specialų įstatymą.

Leidinys pažymi, kad prieš pat karo Ukrainoje pradžią Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog Rusijos kurortas „Kamčija“ gali būti panaudotas Rusijos įtakai Europoje plėsti.

 

Taip pat, remiantis medžiaga, Maskvos nekilnojamojo turto departamentas prašė „Kamčijos“ kurorto vadovu paskirti Rusijos naftos bendrovės „Lukoil“ direktorių.

Maskvos direktyva dėl kurorto atsirado Rusijos turto blokavimo ir konfiskavimo kitose ES šalyse fone. Galimas Rusijos kurorto nuosavybės teisės perdavimas privačiai Rusijos įmonei ateityje galėtų užkirsti kelią nusavinimui valstybės naudai ir padidinti „Lukoil“ turto Bulgarijoje, kuris taip pat yra parduodamas, vertę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()