[ŽT] „Tautiečių užsienyje“ apsauga. Karas su Lietuva, Latvija ir Estija. Ką sužinojo ISW  ()

Maskva ir toliau vartoja „tautiečių užsienyje“ sąvoką, pateisindama galimą agresiją prieš Baltijos šalis ir kitas NATO nares.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios prielaidos pateiktos naujoje Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Analitikai atkreipė dėmesį į Rusijos ir Baltarusijos prezidentų Vladimiro Putino ir Aleksandro Lukašenkos bei Kremliaus pareigūnų pastabas apie geopolitinį konfliktą su tariamai moderniu nacių judėjimu, plintančiu už Ukrainos ribų.

V. Putinas siekia sukurti ideologiją geopolitinei konfrontacijai su Vakarais paremti, naudodamas antinacistinę retoriką, teigia analitikai ir pabrėžia, kad Kremlius ragino Ukrainą „denacifikuoti“, slėpė reikalavimą keisti režimą ir panaudojo informacines operacijas apie Ukrainos „nacius“, kad pateisintų invaziją.

Be to, Rusijos pareigūnai aktyviai naudoja „nacizmo“ etiketę Vakarų valstybėms ir asmenims už Ukrainos ribų. Šiuo atžvilgiu analitikai perspėja: Kremlius vis dažniau gali vadinti savo sąlyginius oponentus „naciais“, įskaitant visus Vakarus.

 

ISW ir toliau vertina, kad Rusijos pareigūnai, prisidengdami „tautiečių užsienyje“ apsauga, gali kurti informacines sąlygas būsimai Rusijos agresijai Baltijos šalyse ir kitose NATO narėse.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(22)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: