„Jeigu JAV bus užpulta, netikiu, kad NATO padės.“ Trumpas stebina (Video)  (5)

„Jei mums kada nors prireiktų jų pagalbos, tarkime, kad mus užpuolė, netikiu, kad jie ateis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė netikintis, kad NATO padės JAV, jei šalis bus užpulta, ir kritikavo pagalbos Ukrainai dydį.

Apie tai praneša „Huffpost“.

Šeštadienį, sausio 27 d., per renginį Las Vegase buvęs prezidentas sukritikavo Joe Bideno pastangas sudaryti dvišalį susitarimą su Senatu dėl sienų saugumo, kuris yra susijęs su pagalba Ukrainai, sakydamas, kad juo siekiama „tęsti invaziją į JAV ir siunčiant milijardus dolerių“ kitoms šalims.

Jis taip pat pareiškė, kad JAV skyrė Ukrainai „daugiau nei 200 milijardų dolerių“, o Europos šalys „turėtų 20 milijardų“, nekreipdamas dėmesio į tai, kad Ukraina gauna pagalbą nuo Rusijos invazijos 2022 metų vasario.

„Išleidžiame – mokame už NATO, bet iš to nelabai gauname“, – pabrėžė D. Trumpas.

Visų pirma, anksčiau Respublikonų partijos lyderis NATO pavadino „pasenusia“ ir ragino užbaigti NATO tikslo ir misijos iš naujo įvertinimo „procesą“.

„Ir žinote, man nesmagu jums tai pasakoti apie NATO – jei mums kada nors prireiktų jų pagalbos, tarkime, kad mus užpuolė, netikiu, kad narės ateis. Aš ne. Ne. Aš pažįstu šiuos žmones.“

 

Žurnalistas Aaronas Ruparas, pasidalijęs D. Trumpo kalbos vaizdo įrašu, pažymėjo, kad NATO pirmą kartą nuo rugsėjo 11-osios išpuolių pasinaudojo savo steigimo sutarties 5 straipsniu. Straipsnyje „ginkluotas išpuolis prieš vieną“ Aljanso narį apibūdinamas kaip puolimas prieš visą bloką.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stolentbergas pareiškė, kad JAV išliks Aljanso nare, nepaisant artėjančių prezidento rinkimų rezultatų ir kandidato į šias pareigas Donaldo Trumpo nusistatymo palikti NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(14)
(-7)

Komentarai (5)