[ŽT] „Zalužnas vis tiek buvo atleistas, nepaisant jo atsisakymo.“ „Financial Times“ sužinojo, kas vyksta  ()

V. Zalužno atleidimas gali „nervinti Vakarų partnerius“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-01 [ŽT] „Zalužnas vis tiek buvo atleistas, nepaisant jo atsisakymo.“ „Financial Times“ sužinojo, kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas vis tiek buvo atleistas, nepaisant jo atsisakymo atsistatydinti iš pareigų.

V. Zelenskis rekomendavo vyriausiajam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui Valerijui Zalužniui atsistatydinti, siūlydamas jam naujas pareigas, tačiau atsisakė.

Kaip rašo „Financial Times“, remdamasis šaltiniais, Ukrainos prezidentas V. Zalužnui leido suprasti, kad, nepaisant to, ar jis priimtų šias naujas pareigas, ar ne, jis bus atleistas.

Leidinio šaltiniai teigia, kad prezidento kanceliarija nusprendė atidėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado atleidimą dėl to, kad informacija pateko į žiniasklaidą ir sukėlė visuomenės pasipiktinimą. Leidinys pažymi, kad V. Zalužno atleidimas gali „nervinti Vakarų partnerius“ ir tariamai įvyks kritiniu karo momentu.

Politikos apžvalgininkas Dmitrijus Drize teigia, kad V. Zalužnas Vakarams greičiausiai bus daug priimtinesnis nei V. Zelenskis, atėjęs į valdžią su susitaikymo su Rusija šūkiais. Viena pagrindinių jo frazių per rinkimų kampaniją buvo šūkis „Tereikia nustoti šaudyti!“

 

Tačiau V. Zelenskio problema yra ta, kad V. Zalužno atstatydinimas gali kelti grėsmę prezidentui masiniais protestais. Ir šios galimybės negalima ignoruoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(35)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: