Macronas ragina tiekti paramą Ukrainai, net jei jos nebetieks JAV  ()

„Turėtume būti pasirengę palaikyti Ukrainą, kad ir kas nutiktų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos šalys turės padėti Ukrainai kare su Rusija ir be JAV paramos – Donaldo Trumpo pergalės prezidento rinkimuose atveju.

Tai pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, skelbia „Le Monde“.

Sausio 30-ąją viešėdamas Švedijoje jis pabrėžė, kad „turėtume būti pasirengę palaikyti Ukrainą, kad ir kas nutiktų“.

Prancūzijos prezidentas paragino Europą artimiausiais mėnesiais priimti „teisingus ir drąsius“ sprendimus, net „naujoviškus“, „paspartinti“ ir sustiprinti karinę paramą Ukrainai.

E. Macronas taip pat paragino europiečius remti Ukrainą „ilgalaikėje perspektyvoje“ ir kompensuoti bet kokį galimą Amerikos pagalbos sumažinimą.

„Turėtume būti vieninteliai, kurie sprendžia patys, o ne deleguoti šios užduoties didžiosioms valstybėms, net jei jos yra labai geros sąjungininkės, jos gyvena kitoje vandenyno pusėje“, – sakė jis.

E. Macronas taip pat pridūrė, kad Ukraina yra Europos šalis, todėl nuo jos tiesiogiai priklauso visos Europos saugumas.

 

„Ukraina yra Europos žemėje. Tai Europos šalis. Ir jei norime taikios ir stabilios Europos, privalome būti patikimi savo pačių saugumo ir gynybos požiūriu visų kaimynų akivaizdoje“, – sakė E. Macronas.

D. Trumpas pažadėjo greitai sustabdyti karą Ukrainoje po pergalės prezidento rinkimuose. Anot jo, jis puikiai pažįsta ir Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną, ir Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, todėl galės „labai greitai išspręsti šią problemą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()