„1 400 000 amunicijos. Ginklai už 21 000 000 000€.“ Į frontą ateis monstriška jėga  (1)

ES šalys yra pasirengusios visapusiškai remti Ukrainą kovojant su Rusijos agresija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos šalys įsipareigojo skirti 21 milijardą eurų ginklų pagalbai Ukrainai 2024 m.

Apie tai rašo „Reuters“, remdamasis Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams J. Borrellio pareiškimu, padarytu po neformalaus gynybos ministrų susitikimo Briuselyje. ES gynybos komisaras Thierry Bretonas pernai pažadėjo, kad iki 2024 metų kovo pabaigos Ukrainai bus paruoštas vienas milijonas sviedinių. Ir nors faktinis tiekimas į Kyjivą šiuo metu yra gerokai mažesnis už šį skaičių, dabar jis sako, kad gamybos pajėgumai leis pasiekti šį stebuklingą skaičių.

Vakarų sąjungininkai per pastaruosius dvejus metus suteikė Ukrainai gynybos produktų už milijardus eurų. Prancūzų komisaras teigė, kad 2024 metais ES šaudmenų gamyba turėtų siekti 1,4 mln., o 2025 metais – iki 2 mln. vienetų, rašo „Politico“. ES paramos šaudmenims įstatymas šalims, norinčioms padidinti gamybos pajėgumus, nurodo skirti 500 mln. eurų.

 

Trečiadienį T. Bretonas sakė, kad planuojama peržiūrėti 82 projektus, iš kurių „20–30“ bus atrinkti subsidijoms per artimiausias kelias savaites. Thierry Bretonas sakė, kad Komisija dviem mėnesiais lenkia amunicijos gamybą. J. Borrellas sakė, kad ES taip pat nori apmokyti dar 20 000 Ukrainos karių, todėl bendras jų skaičius bus 60 000. Lėšos bus panaudotos Ukrainai ginklams, šaudmenims, apsaugai ir kitai karinei įrangai įsigyti..

Žurnalistai pažymi, kad ES sprendimas Ukrainai skirti 21 milijardą eurų pagalbos ginklams yra didelis žingsnis, žengtas gandų apie Vakarų partnerių paramos Kyjivui sumažėjimą fone. Tai rodo, kad ES šalys yra pasirengusios visapusiškai remti Ukrainą kovojant su Rusijos agresija.

 

ES taip pat planuoja ir toliau teikti Ukrainai humanitarinę pagalbą ir paramą šalies atstatymui po karo.

Į pagalbos paketą bus įtraukta:

  • ginklų, šaudmenų ir apsaugos priemonių įsigijimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms;
  •  Ukrainos kariuomenės mokymas;
  • Ukrainos karinės technikos remontas ir modernizavimas.

Tikimasi, kad lėšos bus skirtos per kelis mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(4)
(178)

Komentarai (1)