Leis tarptautinį tyrimą. Putinas paskelbė, kuo numuštas Il-76  (1)

Rusijos Federacija reikalaus tarptautinio incidento tyrimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad karinį transporto lėktuvą IL-76 numušė sistema „Patriot“, ir pažadėjo leisti tarptautiniams ekspertams atlikti tyrimą.

Jis tai pasakė sausio 31 d.

Pasak V. Putino, ekspertizė parodė, kad lėktuvą numušė amerikietiška sistema, o Rusijos Federacija reikalaus tarptautinio incidento tyrimo. Kartu jis mano, kad ginkluotosios pajėgos netyčia numušė lėktuvą arba norėjo išprovokuoti Rusiją atsakomiesiems veiksmams.

V. Putinas taip pat pažymėjo, kad Maskva nesustabdys mainų kaliniais.

„Mes nesustosime. Turime pasiimti savo vaikinus. Turime žmonių, kurie yra Rusijoje, ir mūsų vaikinų, kurie yra Ukrainoje, santykį… vienas prieš dešimt, net daugiau. Mes vis tiek paimsime savo vaikinus, jei, žinoma, Ukrainos pusė yra pasirengusi. Jie nuolat mums duoda signalą, kad yra pasiruošę“, – sakė jis.

Trečiadienį, sausio 24 d., Belgorodo srities Koročano rajone sudužo Rusijos karinis transporto lėktuvas Il-76.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad orlaivyje tariamai buvo ukrainiečių karo belaisviai, kurie buvo gabenami mainams į Belgorodo sritį.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas sakė, kad Rusijos Federacija prašė skubiai sušaukti JT Saugumo Tarybos posėdį dėl lėktuvo, kurio sunaikinimu Maskva apkaltino Ukrainą, numušimo. Prancūzija atmetė susitikimo sušaukimą.

 

 

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba patvirtino, kad apsikeitimas belaisviais turėjo įvykti sausio 24 d. GUR pažymėjo, jog šiuo metu jie neturi patikimos ir išsamios informacijos apie tai, kas tiksliai buvo lėktuve ir kiek jų.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby sakė, kad Jungtinės Valstijos šiuo metu negali patvirtinti ukrainiečių kalinių buvimo Rusijos Il-76.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad reikalaus tarptautinio tyrimo dėl karinio transporto lėktuvo IL-76 katastrofos Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: