Kiek kavos reikia išgerti per dieną norint numesti svorio? Atsako mitybos specialistai  ()

Kofeinas pagreitina medžiagų apykaitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mitybos specialistės Tammy Shames ir Lissie Lakatos atskleidė, kiek kavos reikėtų išgerti kasdien, kad numestumėte svorio, rašo „Eat This, Not That“.

Harvardo universiteto Visuomenės sveikatos mokyklos mokslininkų atlikto tyrimo duomenimis, išgėrus keturis puodelius kavos per dieną, kūno riebalų kiekis gali sumažėti maždaug 4 proc.

Ekspertės teigia, kad priimtina suvartoti nuo 200 iki 400 mg kavos per dieną, priklausomai nuo kūno svorio. Tai prilygsta maždaug nuo dviejų iki penkių puodelių.

„Turėkite omenyje, kad į kavą įdėję grietinėlės, nenugriebto pieno ar cukraus galite lengvai kompensuoti visas sudeginamas kalorijas su kava“, – perspėjo dietologės.

Naujame žurnale „Journal of Clinical Nutrition“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad kavos gėrimas gali padėti numesti svorio, jei tik ji vartojama be priedų.

Kalbėdami apie tai, kodėl kava gali padėti numesti svorio, mitybos specialistės pažymėjo, kad kofeinas turi termogeninį poveikį ir pagreitina medžiagų apykaitą, padeda sudeginti daugiau kalorijų.

 

„Kava taip pat gali pažaboti apetitą ir sumažinti alkį. Tyrimai rodo, kad geriant kavą prieš valgį galima sumažinti suvartojamų kalorijų skaičių... Kavoje taip pat yra chlorogeninės rūgšties, kuri, kaip įrodyta, pagreitina riebalų deginimą ir gali padėti sulėtinti angliavandenių pasisavinimą“, – pridūrė mitybos specialistės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: