„Tai lėtina senėjimą.“ Mokslininkai skelbia, ką reikia gerti kiekvieną dieną  ()

Mokslininkai mano, kad arbata turi senėjimą stabdančių savybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai išsiaiškino, kiek puodelių arbatos reikia išgerti per dieną, kad sulėtėtų senėjimas. 

Remiantis neseniai „The Lancet Regional Health“ paskelbtu tyrimu, reguliarus arbatos vartojimas gali sumažinti žmogaus biologinį, tai yra jo ląstelių ir organų amžių. 

Biologinis amžius įtakoja, kaip greitai organizme vyksta senėjimo procesai ir kokia rizika susirgti įvairiomis ligomis. Tyrėjai išanalizavo duomenis ir atsakymus iš beveik 14 000 žmonių Kinijoje ir JK, kurie arbatą gėrė reguliariai arba visai negėrė. Paaiškėjo, kad arbatos gėrėjai buvo žemesnio biologinio amžiaus nei tie, kurie šio gėrimo nevartojo. Jie taip pat turėjo mažiau nerimo ir depresijos simptomų, taip pat nepasireiškė nemiga.

Kad būtų pasiektas jauninantis efektas, per dieną pakanka išgerti apie tris puodelius (vienas puodelis – 200 ml) arbatos ir visai nesvarbu, kokią arbatos rūšį pasirinksite.

Tačiau svarbu į arbatą nedėti cukraus, medaus, pieno ar sirupų, nes jie gali sumažinti naudingąsias arbatos savybes. Taip pat rekomenduojama vengti gerti alkoholį, nes jis gali pagreitinti senėjimą.

 

Mokslininkai mano, kad arbata turi senėjimą stabdančių savybių, nes joje yra įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip polifenoliai, kurie yra antioksidantai ir apsaugo ląsteles nuo pažeidimų. Arbata taip pat gali pagerinti širdies ir kraujagyslių veiklą, palaikyti imuninę sistemą ir normalizuoti medžiagų apykaitą. Taigi arbata yra paprastas ir prieinamas būdas pratęsti jaunystę ir sveikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(7)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: