Putinui tai nepatiks. Tik 9 %. Ką skelbia sociologai  ()

Rusijos valstybinės propagandos pastangos, skiepijant piliečiams armijos kultą, karą ir prezidento asmenybę, yra bergždžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui tai nepatiks.

Mažiau nei 10 % rusų didžiuojasi Vladimiru Putinu, Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis ir jų veiksmais Ukrainos fronte, parodė sausį atlikta apklausa, rašo „The Moscow Times“.

Tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė Rusijos piliečių – 52 % – teigia, kad jie jaučia „pasididžiavimą“, kai „galvoja apie Rusiją“. Tačiau tik 9 % respondentų teigė, kad didžiuojasi prezidentu ir vyriausybe.

Tik 5 % didžiuojasi armija ir Rusijos ginklais, o 8 % didžiuojasi „pergalėmis kare“. Idėja grąžinti prarastą valdžią pasaulyje taip pat nesulaukė masinio atgarsio: tik 9 % pasididžiavimo šaltiniu įvardijo „statusą tarptautinėje arenoje“ ir „užsienio politiką“.

Aktyviai diegiamas Didžiojo Tėvynės karo kultas pasirodė dar mažiau paklausus: nežymūs 2 % respondentų išreiškė pasididžiavimą pergale prieš nacistinę Vokietiją 1945 m. Tiek pat jaučia „pasididžiavimą“ „tradicijomis ir vertybėmis“, kurias Kremlius propaguoja kaip naują valstybės politikos pagrindą. Rusijos mediciną, technologijas, taip pat „tvarką šalyje“ pasididžiavimo šaltiniu laiko tik 1 % respondentų.

Apskritai per dvejus karo metus, apklausos duomenimis, Rusija „besididžiuojančių“ piliečių skaičius išaugo tik 3 procentiniais punktais. Maždaug tiek pat – 2,5 % – yra matavimo paklaida, kaip matyti iš apklausos metodikos.

 

Dažniausiai apie „pasididžiavimą“ Rusija kalba vyresnio amžiaus respondentai: tarp moterų ir vyresnių nei 60 metų respondentų tokių atsakymų dalis siekia 56 %. Toje pačioje grupėje yra didžiausia dalis tų, kurie per pastaruosius metus vis labiau didžiuojasi Rusija: 70 %, palyginti su 64 % visų respondentų.

6 % respondentų jaučia nusivylimą Rusija, o jų skaičius išaugo 2 procentiniais punktais, palyginti su 2022 m. Gėdos jausmą šaliai išreiškė 3 % respondentų, o jų dalis per pastaruosius dvejus metus nepakito, rodo apklausos duomenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: