Nepatenkinti Ukraina. Kinija išreiškė įspėjimą  ()

Buvo perspėta apie blogėjančius santykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija perspėjo Ukrainą dėl neigiamų pasekmių dvišaliams santykiams dėl Kinijos įmonių įtraukimo į tarptautinio karo rėmėjų sąrašą.

Reuters“ apie tai pranešė ketvirtadienį, vasario 1 d., remdamasi dviem neįvardintais Ukrainos pareigūnais.

Praėjusį mėnesį per Kinijos ambasadoriaus ir aukštų Ukrainos pareigūnų susitikimą buvo perspėta apie blogėjančius santykius.

„Ambasadorius sakė, kad visa tai [juodojo sąrašo situacija] gali turėti neigiamos įtakos mūsų santykiams“, – agentūrai sakė vienas pašnekovų.

Agentūros pašnekovas taip pat pabrėžė, kad Kinija Ukrainai nekėlė jokių sąlygų ar „laiko rėmų“, o tiesiog išsakė savo požiūrį į sąrašą.

Antrasis pašnekovas užsiminė, kad Pekinas galėtų susieti šią problemą su Kinijos Ukrainos grūdų pirkimu.

Prieš visapusišką Rusijos invaziją 2022 m. vasario 24 d., Kinija buvo didžiausia Ukrainos prekybos partnerė ir tebėra svarbi Ukrainos grūdų, saulėgrąžų aliejaus ir geležies rūdos vartotoja.

 

Pekinas palaiko glaudžius ryšius su Maskva ir susilaikė nuo kritikos dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, tačiau pareiškė, kad turi būti gerbiamas visų šalių suverenitetas ir teritorinis vientisumas.

Ukraina įtraukė 48 įmones visame pasaulyje, įskaitant 14 iš Kinijos, į savo tarptautinių karo rėmėjų, kurių veikla netiesiogiai padeda ar palengvina Rusijos karo pastangas, sąrašą.

Kinijos užsienio reikalų ministerija, Kinijos ambasada Kyjive ir Ukrainos užsienio reikalų ministerija neatsakė į į agentūros prašymus pakomentuoti situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(4)
(19)

Komentarai ()