Neįtikėtina. Putinas praranda didžiausią ginklų pirkėją. ISW skelbia detales  ()

Rusijos Federacija ir toliau susiduria su problemomis taisydama orlaivius ir kitą įrangą ir nepajėgi gaminti prieškarinio lygio raketų ir artilerijos šaudmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija ketina atsiriboti nuo Rusijos, pagrindinės ginklų tiekėjos, nes karas Ukrainoje apribojo Kremliaus galimybes tiekti į šalį amunicija.

Tai pranešė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Neįvardijami Indijos vyriausybės šaltiniai sausio 28 d. paskelbtame straipsnyje „Reuters“ sakė, kad Indija elgsis atsargiai, kad išvengtų Rusijos Federacijos ir Kinijos suartėjimo.

„Observer Research Foundation“ Rusijos ekspertas Nandanas Unnikrishnanas „Reuters“ sakė, kad Indija greičiausiai nepasirašys „jokio didelio karinio susitarimo“ su Rusija, nes peržengs „raudonąją liniją“ su Jungtinėmis Valstijomis.

Be to, Indijos vyriausybės tyrimų centro Manoharo Parrikaro gynybos studijų ir analizės instituto ekspertas Svasti Rao teigė, kad karas Ukrainoje Indijoje sukėlė abejonių dėl Rusijos galimybių aprūpinti šią šalį reikiamomis technikos atsarginėmis dalimis.

ISW analitikai teigė reguliariai stebintys pranešimus, kad Rusijos Federacija ir toliau susiduria su problemomis taisydama orlaivius ir kitą įrangą ir nepajėgi gaminti prieškarinio lygio raketų ir artilerijos šaudmenų. Dėl to, pasak ekspertų, mažai tikėtina, kad Rusija eksportuos karinę techniką į Indiją ar kitiems klientams tokiu lygiu, koks buvo prieš plataus masto karą.

 

ISW taip pat priduria, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai, susitikęs su Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru, atkreipė dėmesį į Rusijos ir Indijos ekonominį bei karinį-techninį bendradarbiavimą. Analitikai mano, kad taip elgdamasis Rusijos Federacijos vadovas tikriausiai siekė pabrėžti teigiamus Rusijos ir Indijos santykius dėl šalies agresorės susirūpinimo, kad Indija bando diversifikuoti savo gynybos partnerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()