AfD = FSB? Padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl paramos Ukrainai  (1)

Kai kurių AfD deputatų veiklą Bundestage koordinavo FSB darbuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos deputatai padavė į teismą Vokietijos vyriausybę FSB vardu, kad ši nutrauktų pagalbą Ukrainai. Tai pranešė „The Insider“ ketvirtadienį, vasario 1 d., paskelbtame tyrime.

Kaip rašoma straipsnyje, kai kurių AfD deputatų veiklą Bundestage koordinavo FSB darbuotojai. Jie veikė per savo agentą, Ukrainos kilmės Rusijos polittechnologą Volodymyrą Sergijenko, kuris yra kazachų kilmės Bundestago nario Jevgenijaus Schmidto padėjėjas iš AfD.

Pavaduotojai Ulrichas Oime, Haraldas Vayelis ir Jevhenas Schmidtas iš tikrųjų dirbo pagal V. Sergijenko nurodymus.

U. Oime ir H. Vayelis, rašo „The Insider“, Europoje skleidė pasakojimus apie Ukrainos valdžios vykdomą Maskvos patriarchato Ukrainos ortodoksų bažnyčios tikinčiųjų persekiojimą.

2023 metų balandį U. Oime parašė ir išsiuntė laišką popiežiui, kuriame prašė pontifiko atkreipti dėmesį į „krikščionių persekiojimą Ukrainoje“. H. Vayelis savo ruožtu išsakė šiuos kaltinimus PACE sesijoje. Abu deputatai veikė padedami V. Sergijenko.

V. Sergienko aktyvi veikla Bundestage lėmė tai, kad AfD parlamentinė frakcija pernai kreipėsi į Vokietijos Federalinį Konstitucinį Teismą su ieškiniu dėl tankų tiekimo Ukrainai sustabdymo. Žurnalistai teigia, kad ieškinį finansavo FSB – tai buvo apie 160 000 eurų suma.

 

„Insider“ nustatė, kad V. Sergijenko vadovas yra FSB Penktosios tarnybos Operatyvinės informacijos departamento Devintojo skyriaus darbuotojas Ilja Vechtomovas. Ši administracija konkrečiai susijusi su Ukraina.

Žurnalistai išsiaiškino, kad pats I. Vechtomovas turi pasą Iljos Vekšino vardu. Šiuo vardu jis keliavo į kitas šalis, daug lankėsi Turkijoje ir Baltarusijoje, kur susitiko su užverbuotais Ukrainos piliečiais.

Sausio 16 dieną buvo pranešta, kad kraštutinių dešiniųjų prorusiška partija Alternatyva Vokietijai (AfD) Vokietijoje gali būti uždrausta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai (1)