„Persona non grata.“ Tėškė Maskvai šlapiu skuduru per veidą  ()

Per dvejus viso masto karo metus V. Putino režimas iš Ukrainos deportavo beveik 20 tūkst. vaikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 1 dieną Armėnijoje oficialiai įsigaliojo Romos statutas, suteikiantis teisę suimti V. Putiną pagal TBT orderį.

Armėnija mielai priims V. Putiną, kad jį būtų galima suimti. Dar 2023 metų kovą buvo išduotas diktatoriaus arešto orderis. Dabar jis yra persona non grata šalyse, kurios ratifikavo Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą. Nuo vasario 1 dienos ši tarptautinė sutartis galioja visoje Armėnijos teritorijoje. Nuo tada Armėnija tapo 124-ąja TBT nare, savo puslapyje socialiniame tinkle pranešė organizacijos spaudos tarnyba.

Dabar Jerevanas gali suimti V. Putiną, jei jis nuspręs aplankyti Armėniją. Tačiau pastaruoju metu Rusijos diktatorius lankėsi tik šalyse su panašiais valdovais į jį. Dar 2023 metų rugsėjį Rusijos užsienio reikalų ministerija tokį Armėnijos žingsnį, kuri buvo pasirengusi oficialiai ratifikuoti Romos statutą, pavadino nedraugišku žingsniu.

 

1998 metais sukurtame TBT Romos statute daugiausia dėmesio skiriama genocidui, karo nusikaltimams, nusikaltimams žmoniškumui ir agresijai. V. Putinas įtariamas neteisėtai deportavęs vaikus iš okupuotų Ukrainos teritorijų. Ukraina taip pat pasirašė Romos statutą, tačiau jo neratifikavo iki šiol.

Per dvejus viso masto karo metus V. Putino režimas iš Ukrainos deportavo beveik 20 tūkst. vaikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai ()