Teritorijos Putinui mainais į taiką. Stulbinanti NATO prognozė  ()

Anot jo, 2024-ieji gali būti Ukrainos ir Rusijos taikos derybų pradžios metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padovanoti teritoriją V. Putinui mainais už taiką Ukrainoje? Stulbinančią prognozę pateikė buvęs NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas Jamesas Stavridis. Jis mano, kad „taikos derybos“ tarp Ukrainos ir Rusijos prasidės 2024 m., tačiau Kyjivas turės padaryti tam tikrų nuolaidų.

Atspirties taškas, pasak buvusio NATO pajėgų Europoje pirmininko, bus rinkimai Jungtinėse Valstijose.

„Manau, kad iki šių metų pabaigos, galbūt po JAV rinkimų, turėsime momentą galimoms deryboms“, – „The Hill“ cituoja J. Stavridį.

Tačiau jo nuomonė skiriasi nuo oficialių Vakarų politikų ir NATO atstovų pareiškimų. J. Stavridžio teigimu, karas gali tęstis ilgus metus, nes Ukrainą remia Vakarai, o Rusijai padeda Kinija. Tokiomis sąlygomis abi pusės turės pakankamai jėgų vėl ir vėl bandyti pakeisti situaciją fronte ir išvesti ją iš strateginės aklavietės.

Ar Ukrainos laukia „Korėjos scenarijus“?

Bet tai dar ne viskas. J. Stavridis sako, kad taika įmanoma, bet pagal Korėjos scenarijų. Jis įsitikinęs, kad Kyjivas turės „atiduoti“ V. Putinui Krymą ir jo sausumos koridorių. Bet Ukraina tikrai prisijungs prie NATO: „Kita vertus, matau, kad Ukraina stoja į NATO. Manau, kad planai dėl šios taikos sutarties tikriausiai taps aiškesni šiemet“.

 

Atrodo, kad J. Stavridis niekada neskaitė Ukrainos Konstitucijos, jei laisva valia siūlo V. Putinui atiduoti žemę, kurią Ukrainos kariai taip drąsiai gynė 10 metų. Ir jis nežino apie Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sprendimą, kuriuo V. Zelenskis uždraudė bet kokias derybas su V. Putinu.

Beje, prieš mėnesį admirolas J. Stavridis pareiškė, kad JAV turėtų visokeriopai padėti Ukrainai. Tačiau Ukrainos prezidentas V. Zelenskis, duodamas interviu Vokietijos leidiniui ARD, paskelbtame sausio 29 d., pripažino, kad dabar yra realių problemų dėl partnerių pagalbos, ypač kai nuo 2024 m. pradžios nebuvo jokios Jungtinių Valstijų paramos. Be jos Ukrainai bus labai sunku, nes Europa viena nepajėgi patenkinti fronto poreikių.

 

„Europa negali susidoroti viena – tokiu lygiu, kuriuo Ukraina gavo paramą: nei ginklais, nei finansiškai. Kodėl? Nes, ko gero, net jei ir visa Europa susijungtų, ji galėtų pakankamai remti Ukrainą, bet JAV turi įtakos. Ir kai signalai nėra labai teigiami, jie turi tokį patį poveikį kai kuriems Europos lyderiams“, – sakė V. Zelenskis.

Tuo tarpu, kol J. Stavridis teigia, kad Ukraina turėtų ką nors duoti V. Putinui, o ES nesupras tikrųjų diktatoriaus ketinimų, NATO generolai jau atvirai skambina pavojaus varpais! Pasirodo, Europa visai nepasirengusi karui su Rusija, ypač vargu ar Europos šalys sugebės atremti galimas rusų raketų atakas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: