Putinas visiems atsibodo. Vienintelis žmogus sukėlė diktatoriui siaubą (Video)  (1)

Rusijos diktatorius niekada nedrįso surengti tikrų rinkimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius bijo „opozicinio“ kandidato į prezidentus Boriso Nadeždino, kuris pasisako prieš karą. Šiam politikui „rinkimuose“ nebeleista dalyvauti, tai paaiškinta balsų trūkumu.

Rusijos diktatorius niekada nedrįso surengti tikrų rinkimų. Buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas apie tai sakė „24 kanalui“ ir pridūrė, kad to nedarė net tada, kai iš tikrųjų sulaukė žmonių paramos.

2008 m. Dmitrijus Medvedevas atėjo į valdžią ir pradėjo užsiimti savo politika. Po kelerių metų jo reitingas tapo aukštesnis nei prezidento. Rusijos diktatorius išsigando. Nuo to laiko „liberalusis Putinas“ visiškai išnyko, o jo vietoje atsirado žmogus, kuris tvirtai laikosi valdžios.

Toliau Kremliaus vadovo reitingas krito, kol 2014 metais jis užėmė Krymą ir pradėjo karą Rytuose. Tada visuomenės palaikymas išaugo.

„Rusai yra žmonės, kuriems malonu, kai kaimynas jaučiasi blogai, net jei jie patys gyvena dar blogiau. Užuot reikalaudami, kad valdžia pakeistų gyvenimo sąlygas, jie džiaugiasi, kad ukrainiečiams viskas blogai“, – pabrėžė S. Žirnovas.

Tačiau 2014-ųjų gruodį rublis rimtai žlugo, o rusai prarado milžiniškas pajamas. Nuo tada V. Putinui pagaliau „pritrūko sėkmės“.

„Daugelis žmonių nemėgsta V. Putino. Visi nuo jo jau pavargę. Jei jis būtų pasitraukęs po dviejų kadencijų, jis būtų įėjęs į istoriją kaip bene didžiausias reformatorius. Tačiau jis negalėjo atsiplėšti nuo lovio“, – pažymėjo S. Žirnovas.

 

Dabar V. Putinas bijo beveik visko, kas egzistuoja, be to, „opozicionieriaus“ B. Nadeždino. Nors jis yra sistemos žmogus, bet sugebėjo parodyti save kaip vienintelę viltį Rusijai taikiai išsivaduoti iš padėties, kurioje ji dabar atsidūrė.

„Tai būtų galimas valdžios perdavimo variantas, bet V. Putinas yra labai užsispyręs žmogus, niekada nepripažins savo klaidų“,– pabrėžė buvęs KGB karininkas.

Pats B. Nadeždinas nesitikėjo, kad jį palaikys tiek daug žmonių. To nuslėpti nebebus įmanoma. Taip pat tapo akivaizdu, kad Nadeždinas turi rinkimų programą, o V. Putinas – ne. Todėl Kremlius jo labai bijo.

Prezidento „rinkimai“ vyks 2024 metų kovą. Centrinė rinkimų komisija sausio pabaigoje oficialiai įregistravo Vladimirą Putiną kandidatu į prezidentus. Tai bus penktosios jo rinkimų varžybos. Pirmą kartą jis savo kandidatūrą pateikė 2000 m. V. Putino šūkis dabartiniuose rinkimuose bus „Kartu mes stiprūs – balsuok už Rusiją!“

 

Vadinamajam „opozicijos“ kandidatui Borisui Nadeždinui nebuvo leista dalyvauti politinėse lenktynėse. VRK pranešė, kad jai trūksta 15% parašų, kuriuos pareiškėjai renka savo palaikymui. Politikas teigė skųsiantis šį sprendimą. B. Nadeždinas kalbėjo antikariniais šūkiais. Jis pažadėjo užbaigti karą Ukrainoje ir pripažino, kad nebuvo įvykdytas nė vienas vadinamojo „SKO“ tikslas. Tačiau jis neskubės grąžinti okupuotų teritorijų.

OPU pirmininko patarėjas M. Podoljakas pažymėjo, kad iš tikrųjų B. Nadeždinas nėra opozicijos kandidatas. Jis priminė artimus santykius su Kremliumi ir net su tais žmonėmis, kurie šiandien yra atsakingi už okupuotų teritorijų „integraciją“ į Rusiją. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: