[ŽT] Makabriška idėja. Santuoka po mirties. Ką sugalvojo Putinas  ()

Vladimiras Putinas nori įvesti santuoką po mirties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Makabriška idėja. Rusijos Valstybės Dūma nori įvesti santuoką po mirties. Prieštaringai vertinama idėja susijusi su Rusijos invazija į Ukrainą. Žmogiškieji nuostoliai viršijo 390 000 karių. Nauju įstatymu siekiama apsaugoti karių našles.

„Rusijos Valstybės Dūma nori leisti tuoktis su mirusiais. Pagal naująjį įstatymą moterys galės ištekėti už savo partnerių, žuvusių per karą“, – soc. tinkle „X“ praneša NEXTA.

Išmokų skyrimo rusėms, kurių partneriai mirė Ukrainoje, detalės nežinomos. Gali būti, kad pokyčiai daugiausia skirti propagandiniams tikslams – parodyti, kad Rusijai rūpi našlėmis likusios pilietės.

Panaši praktika egzistavo ir nacistinėje Vokietijoje. Nėščios moterys galėjo ištekėti už savo žuvusių vyrų. Įstatymo tikslas buvo vienišoms motinoms suteikti pavardes ir išmokas.

Garsiausias pavyzdys buvo pomirtinės Franzo Kutscheros vestuvės su Jane Lillian Steen. Kutscheros mirties metu jo mylimoji buvo nėščia ir planavo tekėti už nacio, kuris mirė Varšuvoje 1944 metų vasario 1 dieną. Jų vestuvės įvyko per jo laidotuves – vasario 4 dieną. SS surengė makabrišką šventę Varšuvoje.

 

Santuoka, kurioje vienas iš jaunavedžių yra miręs, Prancūzijoje buvo įvesta 1803 m. Kaip ir Rusijoje, ji buvo susijusi su karo veteranų našlėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: