Neįtikėtina. Rusija naftą iškeis į... gėles  ()

„BusinesStat“ analitikų teigimu, prieš karą Rusijos rinkoje 80 proc. skintų gėlių sudarė importuotos gėlės. Didžiausi jų tiekėjai buvo Ekvadoras (32 proc.), Nyderlandai (29 proc.) ir Kenija (12 proc.).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nuolat ieško kam parduoti savo naftą. Kai tai padaryti darosi vis sunkiau, Putino aplinkai kyla vis absurdiškesnių idėjų. Neseniai vienas Kremliaus politikų pasiūlė Maskvai užmegzti prekybos ryšius su Afrikos šalimis, naftą iškeičiant į... gėles.

Tokią iniciatyvą pateikė Valstybės Dūmos deputatas Sergejus Gavrilovas, praneša „RIA Novosti“.

Pasak politiko, rusišką naftą galima iškeisti į tulpes, rožes, vilkdalgius ir kitas gėles iš Etiopijos, Kenijos, Lotynų Amerikos šalių.

„Mainais už naftą galime nusipirkti tulpių ir kitų gėlių iš Kenijos, Ekvadoro ir Kolumbijos. Tam mums reikalinga ilgalaikė partnerystė plėtojant gėlių verslą mūsų šalyje“, – sakė Gavrilovas.

Pasak jo, toks sprendimas leis Rusijai būti laisvai nuo importo iš Nyderlandų, kuriuos Kremlius įtraukė į „nedraugiškų Rusijai“ šalių sąrašą. Be to, tai apsaugos rusus nuo permokų, taupys valiutą ir nubaus „spekuliantus“. Pastarieji „ir toliau siunčia dideles sumas už gėles į Nyderlandus – šalį, kurios visa gėlių ekonomika paremta sandėliavimu, pakavimu ir perpardavimu išpūstomis kainomis“, – skundėsi Gavrilovas.

Be to, jis pasiūlė Rusijoje sukurti gėlių centrą ir pradėti savarankišką tulpių ir kitų gėlių auginimą.

 

„Olandijos vaidmuo auginant gėles yra gerokai perdėtas. Tulpių tėvynė yra Kazachstanas, o ne Olandija, kuri kažkodėl save laiko tulpių sostine“, – sakė Gavrilovas.

Jis pridūrė, kad, jo nuomone, geriausios rožės auginamos Ekvadore, Kolumbijoje ir Etiopijoje, o geriausios tulpės ir egzotiški augalai – Kenijoje.

„BusinesStat“ analitikų teigimu, prieš karą Rusijos rinkoje 80 proc. skintų gėlių sudarė importuotos gėlės. Didžiausi jų tiekėjai buvo Ekvadoras (32 proc.), Nyderlandai (29 proc.) ir Kenija (12 proc.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()