Ne pirmasis. Kodėl Kremlius sutiko duoti interviu tik dabar  ()

Amerikos ir Europos žurnalistus papiktino ciniškas T. Carlsono tvirtinimas, kad iki šiol niekas nenorėjo išgirsti V. Putino versijos apie invaziją į Ukrainą priežasties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-08 Ne pirmasis. Kodėl Kremlius sutiko duoti interviu tik dabar  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai buvęs amerikiečių „Fox News“ laidų vedėjas Tuckeris Carlsonas, ne kartą abejojęs parama Ukrainai, atvyko į Maskvą ir paskelbė, kad ims interviu iš Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino, sulaukta Vakarų žiniasklaidos atstovų reakcijos.

Apie tai pranešė „Politico“.

„Daugelis žurnalistų norėjo V. Putino interviu, kuris taip pat dažnai skaito plačiai paskelbtas kalbas. T. Carlsono interviu skiriasi tuo, kad jis ne žurnalistas, o propagandistas, padėjęs autokratams nuslėpti korupciją“, – tinkle X (anksčiau „Twitter“) rašė amerikiečių žurnalistė ir istorikė Anne Applebaum.

Nors T. Carlsonas tapo pirmuoju amerikiečiu, apklaususiu V. Putiną nuo tada, kai beveik prieš dvejus metus prasidėjo plataus masto invazija į Ukrainą, žurnalistai iš pagrindinių JAV ir Europos žiniasklaidos priemonių pabrėžė, kad jie ne kartą siūlė Kremliui tai padaryti.

„Ar Tuckeris tikrai mano, kad mes, žurnalistai, nebandėme apklausti prezidento V. Putino nuo jo plataus masto invazijos į Ukrainą dienos? Tai absurdas – mes ir toliau prašysime interviu, kaip ir daugelį kartų“, – sakė Christiane Amanpour, CNN vyriausioji tarptautinė apžvalgininkė.

BBC Rusijos redaktorius Steve'as Rosenbergas rašė, kad BBC „per pastaruosius 18 mėnesių Kremliui pateikė kelis prašymus“, tačiau atsakymas visada buvo neigiamas.

 

„Vargšas, vargšas Vladimiras Putinas. Iki šiol niekas Vakaruose neturėjo galimybės išgirsti jo aiškinant visas nuostabias priežastis, kodėl jis turėjo įsiveržti į Ukrainą“, – piktai rašė „Wall Street Journal“ vyriausiasis užsienio reikalų korespondentas Jaroslavas Trofimovas, primindamas Kremliaus šeimininko kalbą invazijos dieną, 2022 m. vasario 24 d.

„Jis [Tuckeris Carlsonas] sako, kad ima interviu iš V. Putino, nes žodžio laisvė yra Amerikos prigimtinė teisė“, – rašė BBC Rytų Europos korespondentė Sarah Rainsford, kuri 2021 m. buvo išsiųsta iš Rusijos po to, kai buvo paskelbta nacionaline grėsme. „Ar jis žino, kad V. Putinas laikė nusikaltimu sakyti tiesą apie Rusijos karą prieš Ukrainą? Kad nepriklausomi Rusijos žurnalistai pabėgo, jog išvengtų kalėjimo?“ – retoriškai klausia ji.

 

T. Carlsonas, kuris pernai buvo pašalintas iš „Fox“, sakė, kad interviu bus paskelbtas „neredaguotas“ jo asmeninėje svetainėje.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį, vasario 7 d., patvirtino, kad interviu jau įvyko, tačiau nepasakė, kada jis bus parodytas.

D. Peskovas taip pat patvirtino, kad Kremlius gavo daugybę Vakarų žurnalistų prašymų dėl interviu. Tačiau Maskva visas šias žiniasklaidos priemones laiko šališkomis ir vienpusiškomis. T. Carlsonas buvo pasirinktas dėl jo „skirtingos padėties“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()