Lokys „sprogdina“ internetą. „Gražu! Iki ašarų!“ (Video, foto)  ()

„Tai priminimas apie klimato chaosą, kurį kuriame mes patys.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone buvo parodytos penkios geriausios laukinės gamtos fotografijos, kurias, remdamiesi viešo balsavimo rezultatais, išrinko vieno seniausių ir prestižiškiausių pasaulyje gamtos konkursų – Metų laukinės gamtos fotografai – organizatoriai.

Publikos pasirinkimo apdovanojimą kasmetiniame Metų laukinės gamtos fotografo konkurse laimėjo britų fotografo mėgėjo Nimos Sarikhani nuotrauka „Ledo lova“ („Ice Bed“), kadrą jis pagavo Špicbergeno salyne.

Fotografiją, pavadintą „Ledo lova“, konkurso (kurį organizuoja Londono gamtos istorijos muziejus) organizatoriai atrinko iš 49 957 darbų, pateiktų iš 95 šalių. Pasak paties autoriaus, nuotraukoje žmonėms aiškiai matyti, kaip greitai tirpsta ledynai dėl visuotinės temperatūros kilimo ir, sprendžiant iš komentarų socialiniame tinkle „X“, žiūrovai teisingai suprato fotografo žinutę.

Gražu! Iki ašarų! Tai priminimas apie klimato chaosą, kurį kuriame mes patys, ir apie nuostabios gamtos praradimą bei apie tai, kad mūsų anūkai niekada negalės pamatyti mūsų planetos grožio!“

Konkurso organizatoriai parodė ir kitas nuotraukas, kurios pateko į 2023 m. „geriausių laukinės gamtos fotografijų“ 5-uką.

„Aurora Jellies“ („Pašvaistė ir medūzos“) Audun Rikardsen nuotr. (Norvegija).

 

„Starling Murmuration“ („Varnėnų šurmulys“), Daniel Dencescu nuotr. (Vokietija/Rumunija)

 

„The Happy Turtle“ („Laimingas vėžlys“) Tzahi Finkelstein nuotr. (Izraelis).

„Shared Parenting“ („Bendras auklėjimas“), Mark Boyd nuotr. (Kenija).
 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()