„Skambino Bidenas, liepė nebalsuoti.“ JAV uždrausti DI skambučiai  ()

Tai buvo ne tikrasis J. Bidenas, o dirbtinio intelekto sukurtu balsu kalbantis robotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 8 d. JAV federalinė ryšių komisija (FCC) paskelbė, kad dirbtinio intelekto sukurtų balsų skambučiai dabar yra neteisėti po incidento, kuriame dalyvavo JAV prezidentas Joe Bidenas, tariamai paraginęs Naujojo Hampšyro gyventojus nebalsuoti.

Apie tai praneša „New Atlas“.

Likus dviem dienoms iki pirminių prezidento rinkimų Naujajame Hampšyre, sausio 21 d., valstijos gyventojams ėmė skambėti telefonai, per kuriuos prezidentas J. Bidenas ragino likti namuose ir išsaugoti savo balsą 2024 m. lapkričio mėn. rinkimams. Žinoma, tai buvo ne tikrasis J. Bidenas, o dirbtinio intelekto sukurtu balsu kalbantis robotas.

Reaguodama į tai, vasario 6 dieną JAV Federalinė ryšių komisija (FCC) išsiuntė laišką, reikalaudama, kad dvi su incidentu susijusios Teksaso bendrovės nutrauktų veiklą: „Lingo Telecom“ ir „Life Corporation“.

Po dviejų dienų FCC paskelbė vienbalsiai pritarianti deklaratyviam sprendimui, kad DI generuotų balsų skambučiai yra „dirbtini“ ir todėl neteisėti pagal Telefono vartotojų apsaugos įstatymą (TCPA). Nutartis įsigaliojo iš karto jos paskelbimo dieną.

 

„Blogi žmonės naudoja dirbtinio intelekto sukurtus balsus skambučių metu, norėdami išvilioti pinigus iš pažeidžiamų šeimos narių, apsimesdami įžymybėmis ir klaidingai informuodami rinkėjus“, – sakė FCC pirmininkė Jessica Rosenworcel. - „Mes įspėjame apie už šių robo skambučių esančius sukčius. Valstybės generaliniai prokurorai dabar turės naujų priemonių kovoti su šiomis sukčiavimo priemonėmis ir užtikrinti, kad visuomenė būtų apsaugota nuo sukčiavimo ir dezinformacijos.“

Dabar, prieš skambindamas dirbtinio intelekto sukurtu balsu, sukčius turi gauti raštišką asmens, kuriam skambina, sutikimą.

 

Tą dieną, kai FCC paskelbė apie savo sprendimą uždrausti dirbtinio intelekto sukurtus robotinius skambučius, FCC išleido vartotojams skirtą internetinį vadovą, kuriame pasakojama apie tikroviškus padirbinius ir 12 patarimų, kaip išvengti robotinio sukčiavimo.

Nuo šiol pažeidėjai turės mokėti dideles baudas už kiekvieną skambutį, o Komisija gali imtis veiksmų blokuoti telekomunikacijų operatorių automatinius skambučius. Be to, TCPA leidžia individualiems vartotojams ar organizacijoms pateikti ieškinius dėl žalos atlyginimo už kiekvieną nepageidaujamą robo skambutį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()