Suomija atėjo kai to reikėjo. Karinė parama skaičiuojama milijardais  ()

Naujojo karinės pagalbos paketo vertė – apie 190 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos vyriausybė paskelbė apie dar vieną karinės pagalbos paketą Ukrainai, kuris bus 22-asis nuo Rusijos visapusės invazijos į Ukrainą pradžios.

Tai pranešė Suomijos vyriausybė.

Atitinkamą sprendimą 2024 metų vasario 9 dieną Vyriausybės teikimu priėmė Suomijos prezidentas. Naujojo karinės pagalbos paketo vertė – apie 190 mln. eurų.

Bendra visų pagalbos paketų, atgabentų iš Suomijos į Ukrainą nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios, vertė siekia 1,8 mlrd. eurų.

Saugumo sumetimais oficialiame pranešime neatskleidžiamas pagalbos paketo turinys ar pristatymo detalės.

„Vietinėje pramonėje yra daug know-how, o mes Gynybos ministerijoje dirbame, siekdami užtikrinti, kad šią patirtį ir potencialą būtų galima veiksmingiau panaudoti remiant Ukrainą. Vienas iš pavyzdžių – mūsų vietinė amunicijos gamyba“, – sakė Suomijos gynybos ministras Antti Häkkänenas.

Be kitų, šis pagalbos paketas apims iš Suomijos gamintojų įsigytus produktus. Tam skirtas atskiras 30 mln. eurų finansavimas.

Šiuo metu šalies vyriausybė rengia ilgalaikį planą paremti Ukrainą tiek karine technika, tiek pingais.

Be to, Suomijoje toliau gaminami 155 mm kalibro artilerijos sviediniai, siekiant išplėsti pagalbą Ukrainai.

 

Kaip anksčiau pranešė „Militarnyi“, tuo tikslu Suomija padvigubins šaudmenų gamybą.

Agentūra įsipareigojo investuoti maždaug 24 mln. eurų, kad padidintų sunkiosios amunicijos gamybą ir užsitikrintų ilgalaikius užsakymus iš Suomijos pramonės. Šia iniciatyva siekiama, kad pramonė galėtų investuoti savarankiškai.

Be to, Suomijos pramonės atstovai galės kreiptis į ES dėl paramos pagal Šaudmenų gamybos rėmimo reglamento finansinį paketą, žinomą kaip ASAP (Act on Support of Amunition Production).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()