Lenkijos užsienio reikalų ministras: Rusija siekia sunaikinti ES  ()

„Veimaro trikampis taps labai veiksminga priemone tam užkirsti kelią“, – pabrėžė R. Sikorskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas bando sugriauti Europos Sąjungą ir atskirti Ukrainą nuo Europos, pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Apie tai praneša „PolskieRadio24.pl“.

Lenkijos ministras po susitikimo su kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos Veimaro trikampio formatu pareiškė, kad būtina visapusiškai įgyvendinti Rusijai įvestas sankcijas ir pasipriešinti Rusijos kibernetinėms atakoms bei dezinformacijos kampanijoms.

Jis prisiminė, kaip Rusija bandė kištis į Europos šalių vidaus politiką. Jis pridūrė, kad grėsmė iš Rusijos Federacijos išlieka, nes šiais metais bus surengta nemažai rinkimų kampanijų.

„Kruvinasis diktatorius Maskvoje žino, kad jis padidins savo sėkmės galimybes, jei jis atskirs Ukrainą nuo likusios Europos, jei sugrius Europos Sąjungą, jei atskirs Europą nuo JAV. Jam nepavyks, o Veimaro trikampis taps labai veiksminga priemone tam užkirsti kelią“, – pabrėžė R. Sikorskis.

Anksčiau Vokietijos leidinys „Bild“, remdamasis savo šaltiniais vienos iš Europos šalių žvalgyboje, pranešė, kad Rusija gali bandyti atakuoti Europą 2024 metų pabaigoje arba 2025 metų pradžioje, kai JAV bus „be lyderio“ ir tik šiek tiek uždelsusios galės ateiti į pagalbą Europos valstybėms.

 

Tai laikotarpis nuo dabartinio JAV prezidento Joe Bideno kadencijos pabaigos 2024 metų lapkričio pradžioje iki galimo jo įpėdinio inauguracijos 2025 metų sausį.

Gruodžio 6 dieną J. Bidenas taip pat pareiškė, kad Rusija puls NATO šalis, jei užgrobs Ukrainą.

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius sakė, kad nepaisant jo šalies narystės NATO ir Europos Sąjungoje, teikiančios geriausias saugumo garantijas pasaulyje, dėl Rusijos kylančios grėsmės šalis turi imtis „realių priemonių“.

 

Dieną prieš tai jis taip pat sakė, kad jo šalis ir NATO sąjungininkai „rengiasi visiems scenarijams“ ir nurodė, kokių priemonių reikia imtis, kad būtų užkirstas kelias galimai agresijai.

Tuo pat metu Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigė, kad Rusija neturi pakankamai resursų provokacijoms Baltijos šalyse vykdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: